Влаштували газові камери: У ЗМІ розповіли, як знущалися над затриманими на антикорупційних мітингах в Петербурзі

Після акції протесту проти корупції в РФ, кількість учасників якої у Санкт-Петербурзі зайняла друге місце після Москви, поліція затримала 658 людей, 247 із яких провели в камері одну чи дві ночі, зазнаючи жорстокого поводження.

Одна з камер, в яких утримували затриманих протестувальників. Фото:Новое ВремяУ ніч на 13 червня в 33-му відділі поліції Санкт-Петербурга в камери затриманих на антикорупційній акції протесту 12 червня пустили перцевий газ. Про це заявили відразу кілька громадян, які опинилися в цьому відділі поліції в Московському районі, передають Патріоти України з посиланням на ОВД-инфо.

Газ розпорошили в камері, де сидів затриманий, який нібито вів себе агресивно. По вентиляційній системі газ розповсюдився в інші камери і навіть кабінети співробітників, відзначають співрозмовники.

"У сусідній камері опинився чоловік, теж затриманий 12 червня, але не з мітингу. Він був буйний, божевільно бив в стіну камери, довго. Ми розуміли, що нам з цим жити цілу ніч, і, мабуть, поліцейські це розуміли", - розповіла затримана.

Спочатку з камер випустили дівчат, але поліцейські відмовлялися викликати лікарів, говорить жінка.

"Потім з'ясувалося, що один із затриманих чоловіків проніс в камеру телефон і викликав собі "швидку". Він теж задихався. Через 15 хвилин приїхала "швидка", здивувалася всій обстановці, лікарі сказали:"Сюди треба десять "швидких" привезти, що ви тут влаштували, тут неможливо дихати". Потім вже всіх випустили з камер, на хлопців було страшно дивитися, вони були всі червоні в сльозах. Їх протримали в газовій обстановці на 20 хвилин довше, ніж дівчат. При цьому "швидка" просто перевірила мені пульс і поїхала", - пояснює затримана.

Співробітники поліції знущались над затриманими, стверджує Тетяна Кузіна. 28 годин люди перебували в жахливих умовах в одному підвалі всі разом.

"Жінці, яка медсестра або лікар, теж стало погано. Чоловік (лікар) сказав "як ви взагалі тут можете перебувати", і тільки після того, як вони поїхали, нас перевели в підвал всіх. В туалет виводили, навіть якщо не хотілося, а потім говорили - ось зараз всі виходили - терпи. Мила не було, туалет був у такому стані, навіть коли я в селі була, я такого не бачила. в туалеті - дві величезні дірки. І туалет такий брудний, смердючий", - розповіла Кузіна.

Такі умови вона називає "пеклом непроглядним". Поліція, зазначає Кузіна, так і не пояснила дії з балончиком.

"Спали так: були якісь настили в актовому залі-підвалі. Там туалетом пахло нестерпно, ми вже потім принюхалися, а так взагалі не могли там залишатися. Там були сидіння-настили. І стільці теж складали. Коли нас забирали, у нас відібрали все, навіть шнурки.

А дівчину вісімнадцятилітню, у якої шнурки не знімалися, вони змусили зняти взуття, і вона ходила по холодній підлозі босоніж. Я там сама застудилася, просто лежала, після того, як звідти вийшла", - додала затримана.

"Про це не можна мовчати! Сотні біженців приїжджають у Варшаву...": Українка поскаржилася на напад таксиста в Польщі

вівторок, 19 березень 2024, 10:20

Українка розповіла, як на вокзалі Варшави стикнулася з агресією з боку таксиста. Він вимагав від дівчини сплатити за два кілометри шляху 300 злотих (майже 3 тис. грн), хоча раніше назвав ціну в 20 злотих, а коли вона запротестувала, став лаятися, образ...

Відмовився від керівної посади і поїхав на фронт: Спогади про командира полку "Цунамі", який загинув в Одесі

вівторок, 19 березень 2024, 9:25

Командир полку "Цунамі" Олександр Гостіщев, який загинув 15 березня внаслідок російського удару по Одесі, ще 2014 року вирушив добровольцем захищати Україну. Він брав участь у звільненні Маріуполя, пройшов "Іловайський котел", а підчас повномасштабного...