Водохрещенські купання: Медик назвав головні помилки новачків

Бравада, селфі і алкоголь - категорично заборонено. І не дивно - з таїнством Хрещення це не має нічого спільного і шкідливо для здоров'я.

Водохрещенські купання. Фото: ЖЖ.

При першому зануренні не варто різко роздягатися, перебувати у воді більше 15 секунд. Про це розповів лікар Дмитро Бугрій, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Поширена помилка новачків - знявши з себе одяг, тут же занурюватися в ополонку, щоб швидше зробити «подвиг» і не мучитися сумнівами, стоячи на березі. Це в корені невірно, і - головне - небезпечно.

«Ще не до кінця роздягнувшись, а знявши з себе лише верхній одяг, потрібно, як слід розім'яти тіло. Кілька розігріваючих вправ - присідання, віджимання - розігріють кров і «приженуть» її до кінцівок. Тільки не перестарайтеся, ви не повинні сильно втомитися або спітніти.

Традиції зобов'язують не просто зайти в воду, а тричі в ній присісти (пірнати з головою необов'язково). Ось це дійсно варто зробити якомога швидше, без зволікання. У воді, особливо для першого разу, не варто перебувати довше 15 секунд!», - каже лікар.

Ще одна помилка - вийшовши з води, сміливці починають робити селфі і т.д. - залиште це на потім. Відразу після купання потрібно гарненько розтертися, загорнувшись в рушник повністю. Розтирайте все тіло, починайте з голови, щоб поліпшити кровообіг, далі - плечі, руки і т.д. Обов'язково добре розітріть поперек, гомілки і ступні, щоб повернути хороший кровообіг в ноги.

Відразу після ополонки потрібно одягти теплий сухий одяг. Добре було б спочатку накинути довгий теплий халат з капюшоном. Так всі частини тіла будуть захищені від холоду та вітру, поки ви натягатимете шкарпетки або штани.

Одягнувшись, не стійте більш на холоді, - швидко заходьте в теплу роздягальню або сідайте в прогріту машину.

Не менш поширена помилка - випити 50 грам після занурення в воду. Це небезпечно і абсолютно недієво, адже алкоголь порушує кровообіг і лише створює ілюзію тепла. Випийте чашку теплого чаю, бажано трав'яного, краще з шматочками імбиру, який допоможе швидше зігрітися.

У Москві палає і валиться завод, під руїнами можуть бути люди (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 1:45

У Москві масштабна пожежа охопила завод із виробництва штучного каменю. . Горять три поверхи. Площа займання становить 2500 м², повністю обвалився дах будівлі, повідомляють росЗМІ. Надзвичайній ситуації надано другий ранг складності. . Для гасіння по...

"Бабуся" не дуже відрізнялася від сучасних: Обличчя неандертальки, яка жила 75 000 років тому (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:12

Британські археологи представили плід своєї довгої роботи – реконструйоване обличчя неандертальської жінки, яка померла 75000 років тому. Про це повідомляє видання "ScienceAlert", передають Патріоти України. Череп знайшли у 2018 році в печері Шанідар і...