Вона до кінця боролася за життя: На Житомирщині розповіли трагічну історію 17-річної дівчини, яку жорстоко побили однолітки (відео)

Непритомна жертва побиття пролежала на холоді всю ніч. Аж поки її не знайшли місцеві мешканці. До лікарні дівчину привезли вже в агонії, тож шансів вижити в неї фактично не було.

На Житомирщині поховали 17-річну Олену Журахівську, яку тиждень тому жорстоко побили однолітки. Молода дівчина майже тиждень боролась за життя в реанімації, втім учора її серце перестало битись. Двох підозрюваних у побитті взяли під варту, ще двоє під домашнім арештом, останній дівчині запобіжний захід оберуть найближчим часом. Про це йдеться в сюжеті каналу 24, передають Патріоти України.

Непритомна Олена Журахівська пролежала на холоді всю ніч. Аж поки її не знайшли місцеві мешканці. До лікарні дівчину привезли вже в агонії, тож шансів вижити в Олени фактично не було.

"На той момент, як вона поступала – це був термінальний стан – вже відразу розпочались реанімаційні заходи – там уже боролись за життя. Тобто зміни в організмі наступили такі, що вже практично важко було з ними справитись," – розповів завідувач відділення реанімації Малинської лікарні Руслан Єщенко.

Молоді люди, які побили Олену, всю провину перекладають на Любов Оліфіренко – її взяли під варту ще вчора. Мовляв, саме вона била дівчину. А іншим погрожувала, щоб мовчали і не втручались.

"Люба збила Олену з ніг – почала бити її по голові ногами. Олена впала переді мною на коліна – я їй закривала руками голову. Люба сказала: якщо ви визвете швидку, то наступного дня будете лежати біля неї. Почала погрожувати своїм братом," – сказала підозрювана Марія.

Сьогодні Малинський суд взяв під варту одного фігуранта справи, інші двоє перебуватимуть під цілодобовим домашнім арештом. Ще один суд відбудеться найближчим часом.

Такій жорстокій поведінці молодих людей не дивуються психологи. На дітей впливає оточення, телебачення та Інтернет.

"Розмита соціальна відповідальність, якщо одна людина скоює злочин або ж жорстоке ставлення до інших, то вона усвідомлює, що відповідальність лежить на ній. Якщо група людей скоює злочин, то відповідальність – ефект розмитості відповідальності створює враження, що ніхто із нас сильно і не винен," – зазначила психолог Наталія Портницька.

Утім кривдникам доведеться відповідати. Рівень провини кожного учасника побиття 17-річної Олени на Житомирщині визначать слідчі та суд. За скоєне підозрювані можуть отримати до 10 років позбавлення волі.

Як повідомлялося раніше, в ніч з 17 на 18 жовтня на Житомирщині група підлітків серйозно побили свою знайому, вимагаючи повернути борг у розмірі 500 гривень. 24 жовтня дівчина померла в лікарні.

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно