"Вони мене катували, катували, били, я втрачав свідомість": Краснов на суді розказав про катування в СБУ

У суді оголошено перерву для засвідчення медиками побоїв.

Станіслав Краснов. Фото:112.ua

Глава ГК "Азов-Крим" Станіслав Краснов на суді розповів про тортури правоохоронців після його затримання. Трансляцію з засідання суду вів телеканал 112 Україна, інформують Патріоти України.

"Без перерви вони мене катували, катували, били, я втрачав свідомість, мене нудило, ставили на розтяжку, закривали мені рот і ніс, я не міг дихати, били мене по геніталіях, не було ні хвилини, щоб мене не били. Я все час лежав у болоті, я весь час втрачав свідомість, нічого не запитували, просто весь час били і говорили, що "це все ваш Майдан, через нього всі проблеми, всі ви добровольці мародери".

Питали, скільки я отримував грошей, я сказав, що анітрохи. Вони сказали, що це неправда і знову били, так протягом 7-8 годин", - розповів Краснов.


Нагадаємо, що СБУ затримала голову Цивільного корпусу "Крим" Станіслава Краснова і його подругу Оксану Шелест. Пізніше активісти "Азова" прийшли під будівлю управління СБУ в Києві та вимагали роз'яснень з приводу затримання Краснова. Активісти також запалили під СБУ фаєри.

Зараз Краснову і Шелест оголошено підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 "Незаконне поводження зі зброєю", в СБУ зазначили, що статті можуть бути додані.

Пізніше в СБУ заявили, що Краснов готував вбивство одного з активістів на адмінкордоні з Кримом в Херсонській області. Крім того, він нібито готував теракт і співпрацював з російською стороною.

Адвокат Краснова заявив, що його підзахисний побитий і що з нього вибивали зізнання протягом 6 годин за допомогою тортур. В СБУ відзначили, що він чинив опір при затриманні і довелося застосувати силу.

"Прошу звинувачувати у моїй смерті Путіна і росіян": Нові подробиці щодо загибелі жінки в дендропарку Кропивницького

вівторок, 7 травень 2024, 23:55

У дендропарку у Кропивницькому Кіровоградської області 7 травня жінка впала з оглядового колеса. Факт її загибелі "Суспільному" підтвердила речниця поліції області Віталіна Бевзенко, нагадують Патріоти України. З її слів, інформація на номер 102 надійш...

Зал підспівував: alyona alyona та Jerry Heil довели до сліз промовистим номером про силу жінок

вівторок, 7 травень 2024, 23:33

У Швеції на сцені міжнародного конкурсу "Євробачення-2024" дует alyona alyona та Jerry Heil приголомшив виконанням пісні Teresa & Maria, передають Патріоти України. Виконавиці вийшли боротися за місце у фіналі під номером п'ять. У цей час зала затамува...