"Вони тут, поміж нами, їх багато": Відомий письменник сильно висловився про українську армію

За час війни на Донбасі українська армія стала справді народною.

Ілюстрація: wartime.org.ua

Українська армія віддзеркалює суспільство і стала дійсно народною за своєю суттю. Про це пише відомий український письменник Сергій Жадан у Facebook, повідомляють Патріоти України.

"Армія - це не щось абстрактне й відірване від решти суспільства. Ми, в наших мирних тилових містах, любимо говорити про військових у третій особі - про їхні настрої, про їхню мотивацію, про мову, якою вони говорять. Говоримо, іноді забуваючи цілком очевидне: армія виростає з суспільства, формується суспільством, віддзеркалює його, вона така, як і ми всі", - вважає автор.

Жадан наголошує, що військові після служби повертаються в мирні міста

"Вони тут, поміж нами, їх багато, і вони часто потребують нашої підтримки, так само як ми потребуємо їхнього захисту. У нас справді сформувалась народна армія, не слід про це забувати", - каже він.

Нагадаємо, партизани на окупованому Донбасі привітали жителів із Днем Незалежності.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...