Ворожіння в ніч на Андрія Первозванного з 12 на 13 грудня: Кращі жіночі традиції (фото)

​Ніч напередодні свята в пам'ять апостола Андрія - найкращий час для ворожінь на любов і долю.

Ворожіння на Андрія Первозванного. Фото: ЖЖ.

Ворожіння на день Андрія 13 грудня - улюблена народна забава, яка збереглася і до наших днів. З давніх-давен через покоління передавалися традиції святкових ворожінь на судженого-рядженого, на майбутнє, на удачу. Наші предки вважали ці обряди найправдивішими і надавали їм велике значення. Хочете випробувати свою долю і дізнатися, як гадати на Андрія? Ми зібрали для вас ТОП-6 способів поворожити в ніч напередодні свята, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Як гадати на Андрія: прості і популярні методи

Апостола Андрія Первозванного особливо шанували молоді хлопці і дівчата. Вони вірили, що в день його пам'яті можна дізнатися про свою майбутню другу половинку і запросити в своє життя удачу. Особливе місце в святкуванні займали вечорниці, на яких хлопці показували себе у всій своїй красі перед дівчатами і змагалися в відкушуванні Калити (cдобний круглий корж, який підвішували до стелі в центрі кімнати). Ну а головні таїнства свята проходили вночі з 12 на 13 грудня.

Ворожіння на Андрія з чашками

Даний спосіб підійде для компанії. Кількість чашок для цього гадання має дорівнювати кількості людей, що ворожать. У чашки необхідно покласти монети, хліб, каблучку, сіль і цукор. Потім кожен учасник ворожіння повинен вибрати чашку, не дивлячись, і по її вмісту визначити своє майбутнє. Розтлумачити його зовсім просто: цукор - на радість; сіль - до лиха, що насувається; монетки - до достатку; хліб означає добробут в родині, а обручка - швидке весілля.

Ворожіння з чаркою

Якщо на вулиці в день Андрія морозна погода, можна поворожити на дітей за допомогою чарки з водою і каблучки. Ворожіння полягає в наступному: ввечері потрібно налити в чарку води, опустити в неї обручку і винести на вулицю. Перед сном перевіряєте результат: скільки утворилося горбків на замерзлій поверхні - стільки буде синів, скільки ямок - стільки дочок.

Як гадати на Андрія на тінях

Щоб дізнатися свою долю, ворожать на спаленому папері. У ніч на Андрія в темній кімнаті за допомогою свічки палять листки паперу і вгадують своє майбутнє з тіней на стіні. Тінь, схожа обрисами на птицю, обіцяє великі зміни, тінь кішки - до романтичних стосунків, хрест - до хвороби і випробувань, гора - до самотності, ворота - до гостей, дерево - до багатства і сімейного благополуччя.

Ворожіння в День Святого Андрія на судженого-ряджених

Найпопулярнішими і вдалими ворожіннями на коханого завжди вважалися ворожіння з використанням води.

Ворожіння в ніч на Андрія на ім'я нареченого

Щоб поворожити на судженого на воді знадобиться таз з водою, горіхова шкаралупа, невеликі листочки паперу з чоловічими іменами і недогарок свічки. У шкаралупі необхідно закріпити свічку, запалити її і встановити посередині таза. За його краях розмістити папірці з іменами і чекати, до якого з них попливе "човник" зі свічкою. В результаті можна дізнатися ім'я майбутнього чоловіка.

Ворожіння на Андрія на рушниках

Примовляючи: "Суджений-ряджений, прийди і утрись", потрібно в ніч на Андрія вивісити за вікном білий рушник. Якщо на ранок він буде вологим, значить в новому році відбудеться зустріч з коханим і відбудеться весілля.

Ворожіння в ніч на Андрія на сон

Найпростіший спосіб ворожіння - наворожити образ судженого уві сні. Для цього потрібно взяти гребінець і покласти його перед сном під подушку зі словами: "Суджений-ряджений, прийди і причеши мене".

Якщо уві сні привидиться хлопець, значить він і стане обранцем дівчата. Схожі способи ворожіння з хлібом. Тільки, кладучи шкуринку хліба під подушку, необхідно вимовити слова: "Суджений приходь, нагодую тебе".

У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...