Вознесіння Пророка: У мусульман сьогодні Ніч Мірадж

Ніч Мірадж (або Лейлят аль-Ісра Валь-Мі'радж (Раджаб-байрам) - мусульманське свято, що відзначається в ніч з 26 на 27 день місяця Раджаб. Цього року вона пройде в ніч з 3 на 4 травня.

У мусульман сьогодні Ніч Мірадж. Фото: gooodnews.ru.

У цю ніч за переказами великий Пророк Мухаммед зробив чудесну подорож з мечеті аль-Харам у Мецці в Єрусалим в мечеть аль-Акса і вознісся на сьоме небо до престолу Аллаха, де йому були виявлені божественні чудеса і знамення, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У Корані чудесному вознесенню Пророка Мухаммеда (ночі Мірадж) присвячена сура "Аль-Ісра". Слово «мі'раджун» означає «сходження», «піднесення», «сходи».

У цю ніч архангел Джабраїл відвідав пророка Мухаммеда, що спав біля мечеті в Мецці, і закликав його здійснити подорож до Єрусалиму на крилатому коні з тілом коня і головою жінки Борак. Спочатку Мухаммед і Джабраїл побували на горі Сина і в Бейт-Лахму (Віфлеємі), а потім наблизилися до воріт Єрусалимського храму. Мухаммед увійшов до Храму, де на нього чекали інші пророки: Друг Аллаха Ібрагім (Авраам), Дух Аллаха Іса (Ісус Христос), Муса (Мойсей) і батько людства Адам.

Пророк Мухаммед здійснив разом з ними молитву, на якій він був предстоятелем - імамом. Після молитви Джабраїл підніс Мухаммеду два келихи - один з молоком, інший з вином. Коли Мухаммед обрав молоко, Джабраїл вигукнув: "Воістину ти на правому шляху - ти і народ твій! Вино заборонено для вас" (заборона ісламу на вживання алкогольних напоїв заснована, зокрема, і на цьому епізоді).

Потім, за переказами, в супроводі Джабраїла Мухаммед здійснив сходження на небо по сходах ангелів (мі'радж) і відвідав сім небес. На першому небі сам Адам відкрив Пророкові небесну браму; на другому він зустрів пророків Яхью і Ісу, на третьому - Юсуфа, на четвертому - Ідріса, на п'ятому - Харуна, на шостому - Мусу; на сьомому, вищому небі сидів праотець і патріарх усіх пророків Ібрагім, який показав Мухаммеду рай.

Ніч Мірадж мусульмани проводять, читаючи Коран, молячись і переказуючи переказ про чудесне вознесіння Пророка. В день свята всі відвідують мечеть, щоб зробити спільну молитву і вислухати проповідь імама, присвячену цій події.

Особлива небезпека? Вчені пояснили, як пестициди можуть впливати на розвиток хвороби Паркінсона

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:50

Науковці змогли пояснити, як саме довготривалий вплив пестицидів може збільшувати ризик виникнення хвороби Паркінсона, передають Патріоти України. У новому дослідженні, яке опублікували в науковому журналі Nature, вчені з Каліфорнії (США) намагалися з’...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...