Вперше в історії: Українські курсанти-льотчики почали тренуватися на бойових літаках, - Полторак (фото)

Курсанти, які від сьогодні отримали офіцерські звання, знають бойову техніку не по підручниках – вмінням керувати нею вони оволоділи під час навчання в військовому училищі.

Випускники військового училища. Фото: TwitterУ четвер, 23 червня, на Чугуївському аеродромі, під командуванням Міністра оборони України генерала Степана Полторака пройшла репетиція випуску молодих офіцерів льотного факультету Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, про таке повідомлення сайту міністерства оборони пишуть Патріоти України.

До урочистого заходу залучено близько 1500 військовослужбовців, десятки одиниць авіаційної техніки та засоби ППО.

Звертаючись до офіцерів, курсантів і цивільних працівників Харківського університету повітряних сил, генерал армії України Степан Полторак наголосив на необхідності постійного вдосконалення знань і збільшенні практичної складової в підготовці майбутніх офіцерів.

"Вперше в історії України випускники ХУПС, ще під час навчання, почали проходити практику на бойових літаках. Це знакова подія як для університету, так і для всього українського війська", - пояснив міністр.

Полторак також високо відзначив всіх тих, хто захищає батьківщину: "Всі, хто стоїть сьогодні на захисті Батьківщини, патріоти! Саме такі люди стоять зараз в цьому строю. Довгий шлях навчання в університеті надає вам безцінні знання, а вже практичні навички ви отримаєте в військах. Пам'ятайте, що професія військовослужбовця вимагає мужніх вчинків. Таких прикладів в нашій українській історії чимало ", - заявив він.

На завершення генеральної репетиції Міністр оборони України нагородив кращих представників Харківського університету повітряних сил відомчими нагородами, грамотами та цінними подарунками.

Також, в рамках генеральної репетиції випуску офіцерів, генерал армії України Степан Полторак перевірив практичну готовність військових літаків і бойових вертольотів до повітряного і статистичного показу.

Рух призупинено в обох напрямках: Судно, що йшло з України до Єгипту, заблокувало Босфор

вівторок, 7 травень 2024, 11:44

Вантажне судно ALEXIS, що прямувало з України до Єгипту, сіло на мілину у протоці Босфор. У зв’язку з цим було призупинено рух суден в обох напрямках. Про це повідомляє CNN Turk, передають Патріоти України. Зазначається, у 229-метрового судна виникла н...

Як переселенцям з дітьми продовжити отримання виплат ще на пів року - нюанси, які варто знати

вівторок, 7 травень 2024, 11:30

22 березня було прийнято чергові зміни до Порядку надання допомоги на проживання ВПО (було розширено категорії отримувачів допомоги). За яких умов сім'ям з дітьми можуть бути продовжені виплати ще на 6 місяців, розповіли в "Юридичному пораднику для ВПО...