Вражаючий космос: NASA показала унікальні 3-D знімки Плутона (фотофакти)

Американські астронавти вважають, що незвичайний ландшафт на Плутоні сформувався через перетворення замерзлої води, яка взаємодіяла з відкладеннями твердого метану.

У NASA показали унікальні 3-D фото з ландшафтами Плутона. Фото: nasa.gov.

Астронавтам місії New Horizons вдалося зробити тривимірний кадр поверхні Плутона, на якому видно незвичайний рельєф цієї планети. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Фотографії зроблені на східному краю рівнини Томбо, яка розташована з півночі на південь Плутона. Це масив округлих пагорбів, висота яких сягає близько 500 м. Нерівності поверхні розділені просторими долинами (3-5 км), відзначають в агентстві.

За припущеннями вчених, ці кратери на Плутоні сформувалися через перетворення замерзлої води, яка взаємодіяла з відкладами твердого метану. Також існує інша теорія, за якою цей незвичайний ландшафт на Плутоні сформувався внаслідок розвитку тільки метанових утворень – клатратів. Вчені припускають, що знайдена ділянка може являти собою одну з найбільш древніх структур Сонячної системи.

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...