"Все буде Місто-сад!": Суд повернув киянам сквер Небесної сотні

Рішенням суду скасовано рішення Київради про передачу в оренду та продаж землі, а також всі договори купівлі-продажу. На цьому місці планували побудувати будинок.

Сквер Небесної сотні. Фото:Fаcebook

Господарський суд міста Києва повернув у власність міста ділянку під сквером Небесної сотні - територію на вулиці Михайлівській, 24-26 та Михайлівській площі. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації, інформують Патріоти України.

Рішенням суду скасовано рішення Київради про передачу в оренду та продаж землі, а також всі договори купівлі-продажу. На цьому місці планували побудувати будинок.

"Це ще не щасливий кінець. Попереду нові судові випробування. Я особисто буду остаточно задоволений, коли Київрада (вірю в мера і депутатів) прийме остаточне рішення про повернення землі у власність міста. Але історія цього суду вже дає привід для оптимізму", - написав в своєму Facebook постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

Як зазначила у своєму Facebook координатор створення скверу Небесної Сотні, керівник громадської організації "Місто-сад" Євгенія Кулеба, "небезпечний прецедент" створений.

"Коли один чиновник сказав мені: "Ми не можемо допустити, щоб суд визнав незаконним продаж Черновецьким землі Скверу. Це ж тоді всі люди повірять в свої сили і вимагатимуть повернути всю вкрадену Черновецьким землю! Закріплюємо результат у вищих інстанціях і ставимо ще більш складні цілі!" - написала вона.

До речі, на стіні будинку біля скверу намальовано графіті з портретом Сергій Нігояна - першого загиблого учасника Євромайдану.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...