Все це гидотно і лицемірно. Нас жорстко і назавжди відучили святкувати день окупанта - українці перестали вітати один одного з 23 лютого

У 2017 році більшість українців відверто зізнаються, що не хочуть відзначати день окупаційної армії і за інерцією вітати з радянським святом.

Ілюстрація:http://www.dialog.ua

Традиційне святкування радянського 23 лютого - Дня захисника Вітчизни - в Україні негласно стало моветоном. Чоловіки не хочуть отримувати подарунки і просять навіть словесно не вітати їх сьогодні. Про це пише Диалог, передають Патріоти України.

Поки Крим і окуповані території Донбасу пішли на чотири вихідних дні на честь захисника чужої вітчизни, країни-агресора, українці продовжують працювати, відбивати атаки терористів з "Л/ДНР" і воювати на дипломатичному рингу.

У 2017 році українці відверто зізнаються, що не хочуть відзначати день окупаційної армії і за інерцією вітати з радянським святом.

"В армии не служил, но в семье заведена традиция отмечать день мужчин и женщин. После нападения на нас “отпускников” даже мои пожилые родители с презрением относятся к 23 февраля. Отец только вздыхает и говорит, что поздравления в этот день ему противны. Ждет 6 декабря, хоть и служил еще при Советах", - розповів переселенець з Макіївки Андрій.

"Отца поздравила словами – ему 70 и у него просто рефлекс. На работе и в семье сегодня – обычный день. Нас жестко и навсегда отучили праздновать день оккупанта. Они сегодня там, за поребриком, чествуют “ихтамнетов”, которые воевали в Донбассе, убивали в Сирии и, конечно же, не были в Крыму. Все это тошнотворно и пошло. Не хочу быть участником лицемерной комедии", - зізналася Анна з Полтави.

У 2015 році президент Петро Порошенко особисто попросив не вітати його з 23 лютого. Це рішення тоді підтримали більшість українців. На третій рік війни на сході країни традиційне козацьке свято Покрова Богородиці 14 жовтня і день створення Збройних сил України 6 грудня стали загальновизнаними.

"У меня будет 4 выходных дня. Единственное, что радует, это возможность не идти на работу и нормально пообщаться с семьей и друзьями. Хотя бы есть время позвонить всем в эти дни и узнать, как дела. Праздновать не будем. Праздник боевых бурятов – чужой, хотя здесь вслух этого не скажешь", - розповіла Ганна із Донецька.

Як правило, жителі окупованих територій або не хочуть коментувати святкування Дня захисника, або зізнаються, що рефлекторно кинуть кілька привітань знайомим, але масштабних гулянь влаштовувати не будуть.

Естонія змінює правила навчання для дітей українських біженців: Що треба знати

субота, 20 квітень 2024, 11:58

Влада Естонії ухвалила закон, що дозволяє виключати зі шкіл та дитячих садків дітей українських воєнних біженців, які покинули Естонію, не повідомивши про це навчальний заклад. Про це повідомила пресслужба парламенту країни, передає ERR, передають Пат...

Перевірте список! Які українські прізвища означають, що у ваших жилах тече єврейська кров

субота, 20 квітень 2024, 11:47

Багато українців мають родові імена, які походять від назв інших народів, від євреїв також, передають Патріоти України. На правобережній частині України єврейське населення становило значну частку жителів міст. Як пише у своїй книзі "Сучасні українськ...