Всесвітньо відоме National Geographic опублікувало вражаючі світлини школярів Донбасу (фотофакти)

Фотографували дітей виключно у двох населених пунктах Донбасу: Щастя і Попасна.

Діти Донбасу. Фото:https://gazeta.ua

Міжнародне видання National Geographic опублікувало серію знімків зі сходу України. Головна тема: діти, які живуть в зоні бойових дій. Про це пише gazeta.ua, передають Патріоти України.

Фото для видання зробила фотограф Анастасія Власова. Фотографували дітей виключно у двох населених пунктах Донбасу: Щастя і Попасна.

"Коли ти молодий, ти не хочеш весь час депресувати. Реальність, однак, полягає в тому, що багато підлітків вживають заспокійливі засоби. Для підлітків, які живуть в зоні воєн, це поєднання жахливих і радісних подій. Було б легко дозволити гніву та скорботі захопити їх, але вони вибирають життя", - говорить Власова для National Geographic.

Власова каже, що підлітки не дозволяють війні завадити їм бути дітьми. У той же час, коли раптово розривається повітряна куля, всі вони падають підлогу. Бо звикли уникати всього, що імітує звук стрілянини.

Фотограф так здружилася з дітьми, які є героями її знімків, що нерідко отримує на телефон смс. "Я сиджу зовні на вулиці, і чую, як починається гучний обстріл. Люди покинули вулиці. Це страшно", - написала 10-класниця Діана Фоменко з міста Щастя.

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...