Вшановуємо день пам’яті найвидатнішої жінки української землі (відео)

Рівноапостольна Ольга стала першою видатною жінкою у вітчизняній історії. Дружина і мати монархів, сама сильна правителька і чудовий адміністратор, воїтельниця та дипломат

Імператор Костянтин VII Багрянородний приймає у Константинополі княгиню Ольгу. Хрещення Ольги Патріархом, хрещений батько - Костянтин VII. Радзивіловського літопис, 13-15 ст.

11 липня 969 року померла княгиня Київська Ольга, дружина князя Ігоря, мати Святослава Хороброго, бабця Володимира Хрестителя, нагадують Патріоти України.

Століттями народні перекази зберігали образ великої княгині, як діяльної, мудрої, «віщої» правительки й захисниці землі Руської. Зробила потужний внесок в історичну долю східних слов'ян. Від природи ця жінка була наділена гострим розумом, нестримною енергією, широтою поглядів та міцною волею.

Образ Ольги ( у хрещенні – Олени) постає із сторінок «Повісті минулих літ» Нестора Літописця, візантійських хроністів і письменників. Православна ж церква шанує її, як святу й рівноапостольну.

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині. Відео з бодікамери вбитого патрульного виклали в мережу (18+)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. . За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфе...