Всім смертям назло: У мережі розповіли неймовірну історію особливої української дівчинки, яка підкорила світ (фото)

Оксана Мастерс (Бондарчук), американка з українською душею, легенда світового параолімпійського спорту, призер літніх і зимових Параолімпійських ігор, людина, що надихає своїм прикладом мільйони інвалідів у всьому світі.

Дівчинка, яка змогла стати великою. Фото: facebook Сергія Колесника.

Російський блогер Сергій Колесник поділився в мережі дивовижною історією української дівчини Оксани Бондарчук, яка стала однією з небагатьох паралімпійців, які завоювали медалі як літніх, так і зимових ігор, а також вразила світ своєю відвертою фотосесією. Про це Колесник написав на сторінці в соціальній мережі Facebook, а також опублікував фото, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Дівчину, яку ви бачите на цих фотографіях, звуть Оксана Олександрівна Бондарчук. Вона народилася 16 червня 1989 року в Хмельницькому - з жахливими родовими дефектами, які, найімовірніше, були пов'язані з впливом радіації: відсутність деяких кісток в ногах, великих пальців на руках , нігтів і т. п. " - йдеться в пості.

Далі блогер продовжив свою розповідь: "Батьки відмовилися від неї прямо в пологовому будинку. Дівчинку відправили - за фактом вмирати або доживати життя "овочем", як це трапляється з багатьма відмовними дітьми з травмами того ж ступеня тяжкості - до будинку маляти. Природно, ніякої спеціальної медичної допомоги і навіть нормального харчування та догляду дитина там не отримує, її стан і умови життя можна назвати одним словом: ПЕКЛО ".

Але в житті дівчинки сталося диво - її всиновили іноземці.

"А далі ... сталося ось що. У сім років Оксану усиновила самотня бездітна жінка зі Сполучених Штатів Америки - за фахом лікар-логопед. Дівчинка переїжджає в США, де прийомна мама починає боротися за її реабілітацію. Для того, щоб зробити це можливим, сім'я переїжджає з Баффало в Луїсвілль, де жінці пропонують таку роботу в місцевому університеті, яка дозволяє приділяти достатньо часу для реабілітаційних процедур дочки. Це було вкрай важко, оскільки організм не міг "приймати" атрофовані, завмираючі ноги. У вісім років Оксані ампутували ліву ногу, в тринадцять - праву. Вона також пережила складну операцію на кистях рук, в результаті якої хірурги змогли "наблизити" функціональність кисті до нормальної. Ще до ампутації правої ноги Оксана починає займатися адаптивним веслуванням - спеціальним видом греблі для людей з обмеженими можливостями - і незабаром після операції повертається до занять спортом ", - пише Колесник.

"З 2010 року Оксана - в числі лідерів світового адаптивного веслування в своїй категорії. 2 вересня 2012 року вона разом з партнером Робом Джонсом (офіцером армії США, який втратив обидві ноги в Афганістані), виграє бронзову медаль на літніх Параолімпійських іграх в Лондоні" , - перераховує автор досягнення української дівчини.

Відзначимо, що, за інформацією блогера, Оксана Бондарчук також виступала на Паралімпійських іграх 2014 року в Сочі, де завоювала срібло в лижній гонці на 12 кілометрів і бронзу в гонці на 5 км, а також фінішувала 4-й в біатлонній гонці на 6 кілометрів і лижному спринті на 1 км. Таким чином дівчина стала одним з небагатьох параолімпійців, які завоювали медалі як літніх, так і зимових ігор.

А в 2012 році вона вразила весь світ і знялася для відвертої фотосесії в журналі ESPN Magazine - разом з тенісисткою Даніелою Хантуковою і іншими відомими спортсменами. За її словами, подолати страхи, зняти одяг і продемонструвати своє тіло на камеру перед мільйонами читачів було дуже непросто. Однак вона зробила це - і для себе самої, і для того, щоб показати світу, що люди з обмеженими можливостями також можуть виглядати красиво і естетично, і що краса - це не завжди Барбі-стайл 90/60/90.

"Ця дівчина - справжня героїня сили, віри і подолання. При цьому вона не забуває свого коріння - на її аватарці в Твіттері два прапора, американський і український.

Але в Україні її практично ніхто не знає. Знайомтеся: Оксана Мастерс (Бондарчук), американка з українською душею, легенда світового параолімпійського спорту, призер літніх і зимових Параолімпійських ігор, людина, що надихає своїм прикладом мільйони інвалідів у всьому світі ", - зазначив блогер.

І підсумував: "На жаль, в країні, в якій діє "закон Діми Яковлєва", подібна історія неможлива в принципі".


Чи бути депортації? Як вплине рішення з припиненням видачі паспортів на біженців у Німеччині - влада дала категоричну відповідь

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:05

У Німеччині відреагували на рішення про припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном та призупинення надання їм консульських послуг. Там зазначили, що у ФРН українці чоловічої статі мають однаковий з жінками статус захи...

"Сірий" паспорт: Стало відомо, як українці за кордоном намагаються обійти обмеження щодо консульських послуг

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:57

У деяких країнах Європи українці можуть отримати так званий паспорт іноземця, який дозволяє тимчасово не оформлювати українські документи, що посвідчують особу, передають Патріоти України. Намагаючись повернути на Батьківщину ухилянтів, влада обмежила ...