Ідеальна фігура: Вчені знайшли спосіб побороти тягу до нездорової їжі

​Фізична активність захищає людей від переїдання і пов'язаного з ним бажання їсти нездорову їжу - багато мучного, смаженого, фастфуда.

Фізична активність гарантує імунітет від переїдання. Фото: Медпортал.

Регулярні фізичні вправи зменшують апетит до жирної і нездорової їжі, - такі висновки зроблені в новому дослідженні британських учених. Про цей проект співробітників Університету Лідса розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Вчені переконалися в тому, що фізична активність захищає людей від переїдання і пов'язаного з ним бажання їсти нездорову їжу - багато мучного, смаженого, фастфуда. Дослідники прийшли до такого висновку, спостерігаючи 180 добровольців у віці від 18 до 70 років.

Учасники експерименту носили на собі пристрої, що стежили за рівнем їх фізичної активності. Таким чином з'ясувалося: чим більше люди рухаються, тим менше їх тягне на все шкідливе.

"Тим, хто приділяв фізичній активності більше трьох годин в день, на 15% менше хотілося їсти жирну їжу. Такі добровольці в цілому бажали продуктів з низьким вмістом жирів. У тих учасників, які приділяли фізичним навантаженням менше 80 хвилин в день, тяга до шкідливої їжі виявилася набагато сильнішою", - розповіли автори дослідження.

Симптоматично, що в ході іншого експерименту, який проводився паралельно, медики отримали практично ті ж результати. Двом групам добровольців давали два види каші - з високим і низьким рівнем калорій. Виявилося, що фізично активні люди після з'їденої висококалорійної каші їли їжу вже з меншою кількістю калорій, - в той час як інші учасники обидва рази вживали однакову по високій калорійності їжу.

Лікарі нагадали, що фізична активність - це не обов'язково наполегливі тренування в спортзалі. Важливо рухатися в принципі, не проводячи багато часу в статичному положенні, переконані вони.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...