"Вспыхивать будет мгновенно": Доник про те, як нардепи "просунули" "вигідні" для себе закупівлі в АТО

Як же хочеться, щоб гелетеї, їх діти та онуки крім такої форми нічого більш в житті не мали.

Хто "нагрівся" на солдатах - зрадник. Фото: starshina.bizЯк повідомляють Патріоти України, на сайті Нескучные новости з'явилася заява активіста Романа Доніка, в якій йдеться про те, що фірма, яка запропонувала ціну на форму для української армії нижче собівартості, використовувала для виробництва вогненебезпечну тканину, яка не пройшла військове приймання, а нардепи Іван Винник (БПП) і Тетяна Чорновіл ("Народний фронт") намагаються пролобіювати поставку "пластмасової" річної військової форми для Збройних сил України."Под гарантии нардепов, которые имеют тяги в Минобороны, было отшито 20 тысяч комплектов летней формы для ВСУ. Отшито и на склад завезено. Цену дали ниже всякой возможной. Но отказались делать по ней проверки ткани и документов. Ткань – пластмасс. Чистый. Как старая гелетейка (при экс-министре обороны Валерии Гелетее форма ВСУ состояла в основном из искусственных волокон), только тоньше.

Из ткани, от использования которой украинская армия уже отказалась, пошили форму по новым раскройкам. Вспыхивать будет мгновенно. Это первый, пробный шар. Потом они хотят всю армию в это одеть. Депутат давал гарантии, что все пройдет через военприемку. Но оказалось, что мимо подполковника 79-й ОАЭМБр Дмитрия Марченко, главы Центра развития и сопровождения обеспечения материальными средствами ВСУ, эти пластмассовые изделия пройти не смогли. И тут начался холивар.

И тут начали мочить Марченко и всю его команду. За то, что взятки не берут. За то, что знает по себе, что такое пластмассовая форма. И я помню. Когда вывозили на Днепр раненых в ДАП десантников из 79-й. И помню, как отрывали куски формы с мясом. В прямом смысле. Не со шкурой, а со спекшимся мясом", - підкреслив Донік.

Додамо, що на початку 2014 року в Україні прийняли нову форму, яку в народі прозвали "гелетейкой". Зовні форма виглядала добре і сучасно, проте виявилася небезпечною в бойових умовах: коли горіла - плавилася, а шматочки оплавленої синтетики потрапляли в рану. Також в формі було незручно ходити, тому що тканина не дихала.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...