«"Вставати треба – ось мій план", — молодий офіцер 93-ї бригади з важким пораненням спинного мозку (відео)

Фахівці працюють, аби відновити втрачені функції руки та ніг бійця, а також адаптовують його до нового життя.

Артур Кірєєв. Фото: скрін відео

3 лютого командир інженерно-технічної роти 93-ї механізованої бригади Артур Кирєєв отримав відзнаку Міністерства оборони України. Нагрудний знак "За військову доблесть" бійцю вручив міський голова Львова Андрій Садовий. Про це повідомляє канал 24, передають Патріоти України.

26-річний військовий вже другий місяць перебуває у військовому шпиталі на реабілітації. Боєць торік у листопаді на Донеччині отримав важке поранення спинного мозку та осколкове поранення периферичного нерва правої руки.

"Ми тільки всі мріємо про те, щоб ви скоріше одужали, щоб ви могли вертатися в стрій і далі служити та працювати для нашої держави. Я вам щиро дякую", – сказав міський голова Андрій Садовий, вручаючи відзнаку.

Хлопець ще місяць буде проходити реабілітацію в шпиталі. Зараз фахівці працюють, аби відновити втрачені функції руки та ніг, а також адаптовують його до нового життя.

"Він вчиться самообслуговуванню, він вчиться користуватися візком. Вчимося сидіти, потім сідати, пересідати на візок, одягатися. Він трошки може вже собі давати раду в побуті і вже останніх два дні Артур може самостійно пересуватися по рівній поверхні на візку", – розповіла про успіхи хлопця фізичний терапевт шпиталю Олександра Каландяк.

Сам Артур зараз має лише одне завдання. "Вставати треба, ось і весь план. Стану і піду", – запевнив боєць.

Щоправда, куди йти Артур Кирєєв не має. Сам хлопець з Донецька, круглий сирота. Якщо встане на ноги – продовжить військову службу, якщо ні – буде думати, що робити далі. Хоче залишитись у Львові, але домівки тут не має. Тож сподівається, що із цим йому допоможуть.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...