Втрутився Нищук: Улюблений композитор Сталіна на Майдані 24 серпня звучати не буде - брати Капранови

І хоч організатором концерту є АП України, а не Міністерство культури України, міністр на мистецькому рівні вплинув на режисера та організаторів, які пообіцяли зняти з програми твори Прокоф'єва, Мусоргського і Чайковського.

Євген Нищук. Фото:pravda.if.uaСьогодні у мережі розгорівся скандал через те, що вдалося з'ясувати, що в програму святкового концерту до Дня незалежності включили музику російських композиторів. Про це писали на своїй сторінці у Facebook українські письменники та журналісти брати Капранови, передають Патріоти України.

Як повідомили вони нещодавно, виконання творів Прокоф'єва, Мусоргського та Чайковського на Майдані у день Незалежності не буде, оскільки в ситуацію втрутився міністр культури Євген Нищук.

"Доповідаємо: потелефонував Євген Нищук. Він втрутився у ситуацію із завтрашнім концертом на Майдані. І хоч організатором є Адміністрація Президента України, а не Міністерство культури України, він на мистецькому рівні вплинув на режисера та організаторів, і ті пообіцяли зняти з програми "Семена Котка" Прокоф'єва та замінити Мусоргського з Чайковським.

Спеціально для тролів: Чайковський - чудовий композитор, але його грають 364 дні на рік у всіх філармоніях. Святкувати 25 років Незалежності можна з українською музикою.

Євген попрохав стежити за ситуацією. І ми відповідно прохаємо вас. Приблизно за це ми й стояли на Майдані, хіба ні?", - зокрема повідомили в своєму дописі Капранови.

Як вже повідомлялося, українські письменники і журналісти Віталій та Дмитро Капранови обурилися тим, що в день національного свята на Майдані Незалежності буде звучати музика з опери Прокоф'єва "Семен Котко".

Виплати біженцям: Ось яку грошову допомогу отримують українці у Німеччині та Польщі

четвер, 2 травень 2024, 6:59

Німеччина та Польща - дві країни, які прийняли найбільше українських біженців. Сукупно там перебувають понад половина всіх людей з тимчасовим захистом у ЄС."РБК-Україна" розповідає, які виплати та програми допомоги для втікачів від війни діють в Польщі...

В Україні ціни на популярний фрукт б'ють минулорічні рекорди: Що відбувається

четвер, 2 травень 2024, 6:48

Вартість бананів в Україні стрімко зросла. Закупівельна ціна перевищила торішній рекорд, сягнувши 49,8 грн за кілограм. У супермаркетах банани коштують уже близько 70 грн за кіло, передають Патріоти України. Причиною зростання є кліматичні зміни, які з...