​Виконуючий обов'язки заступника начальника Львівської митниці організував схему поборів зі своїх підлеглих

Щоб уникнути відповідальності, посадовець залучив до корупційної схеми старшого інспектора відділу контрабанди цієї ж митниці в якості посередника.

Затримання корупціонера. Фото: Сrime-ua.

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області ДЗЭ Національної поліції України та військової прокуратури Львівського гарнізону Західного регіону України задокументовано корупційну діяльність керівництва Львівської митниці ДФС України. Повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу поліцейського відомства.

Правоохоронці встановили, що один з її керівників організував схему поборів. Зокрема, підлеглі співробітники повинні були платити «данину», щоб він посприяв у залишенні їх на посадах у процесі реформування митниці. Щоб убезпечити себе від покарання та уникнути відповідальності, посадовець залучив до корупційної схеми старшого інспектора відділу контрабанди цієї ж митниці в якості посередника.

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України оперативники УЗЭ у Львівській області та слідчі військової прокуратури задокументували факт вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Правоохоронці затримали одного з керівників Львівської митниці у службовому кабінеті. Він отримав від співробітника відділу цього підрозділу 34 тисячі гривень та 4 тисячі доларів США.

У посередника також вилучили 1,6 тисяч доларів США. Крім того, у нього вдома знайшли 10 тисяч доларів США, які він повинен був передати посадовій особі.

В даний час оперативники Управління захисту економіки у Львівській області Нацполиции і слідчі військової прокуратури Львівського гарнізону Західного регіону України встановлюють інших посадових осіб, які можуть бути причетні до даної корупційною схемою.

Корупціонер затриманий і знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання.

Одні проблеми! Доглядальниця для собак назвала чотири "найкошмарніші" породи

четвер, 9 травень 2024, 7:56

Жінка, яка вигулює собак, назвала чотири найгірших породи, з якими їй доводилося мати справу. Як пише Mirror, таким досвідом вона поділилася на Reddit. "Я працюю нянею для тварин, і чотири собаки, за якими я доглядаю, просто кошмар - я б ніколи не стал...

"Перемогою пишатися не можна було. Це можна було робити тільки на міжнародній арені": Історик пояснив, чому Сталін "скасував" 9 травня в СРСР

четвер, 9 травень 2024, 7:15

Вождь СРСР Йосип Сталін 1947 року скасував свято 9 травня через те, що вважав непотрібним і невигідним пишатися Днем Перемоги. Про це розповів історик, віце-президент російської Асоціації істориків Другої світової війни Костянтин Залеський в інтерв'ю в...