Використання GPS блокує області мозку людини, що відповідають за навігацію, - дослідження вчених

Називати це однозначно негативним явищем не можна: переклавши навігацію на зовнішній пристрій, людина може вивільнити ресурси для вирішення інших завдань.

Навігатори відключають мозок. Фото: gazeta.ru.

Вчені з'ясували, що коли людина шукає дорогу за допомогою GPS, області мозку, що відповідають за навігацію, не працюють. Дослідження було опубліковане в журналі Nature Communications, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Учасники дослідження, 24 добровольця, переміщалися по віртуальній моделі району Сохо в центрі Лондона, в той час як діяльність їхнього мозку реєструвалася за допомогою функціональної МРТ.

В одній частині випробувань їм потрібно було самостійно знайти шлях до певної точки, в іншій - слідувати підказкам комп'ютера.

Виявилося, що коли учасники переміщалися самостійно, діяльність гіпокампу і префронтальної кори, областей, що відповідають за навігацію і прийняття рішень, була тісно пов'язана з тим, які рішення щодо маршруту вони обирали. Однак коли учасники виконали всі необхідні кроки комп'ютера, ці області мозку були активні куди менше.

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині (фото)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері ...

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...