Викрадач мотоцикла Найєма пояснив поліції свій вчинок

Зловмисник випадково помітив біля судової установи мотоцикл, в якому водій залишив ключі.
Злочинець помітив ключі від мотоцикла. Фото: соцмережі.

Викрадач мотоцикла юриста Масі Найєма заявив, що транспортний засіб біля суду помітив випадково і "скористався можливістю", оскільки водій залишив у ньому ключі, передають Патріоти України.

За даними відділу комунікації поліції Києва, про це затриманий - киянин 1986 р.н. - повідомив правоохоронцям. "Встановлено, що того дня зловмисник випадково помітив біля судової установи мотоцикл, в якому водій залишив ключі. Скориставшись можливістю, чоловік незаконно заволодів даним транспортним засобом", - повідомили у поліції.

"Оперативники вивчили відео з камер спостереження, які встановлені у Києві в рамках програми "Безпечна столиця", це дало змогу відстежити маршрут, за яким рухався правопорушник. 13 травня його затримали на проспекті Перемоги, наразі він надає пояснення слідчим Солом’янського району Києва", - йдеться у повідомленні ГУ НП у Києві.

У поліції зазначили, що до цього випадку чоловік у поле зору правоохоронців не потрапляв. Мотоцикл наразі вилучено. Вирішується питання щодо обрання затриманому міри запобіжного заходу, слідство триває.

За фактом викрадення транспортного засобу розслідується кримінальне провадження, яке відкрито 11 травня за ч.1 ст. 289 КК "Незаконне заволодіння транспортним засобом". Санкція статті передбачає штраф від 1000 до 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на cтрок від 3 до 5 років.

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Ірані репера Томаджу Салехі, який підтримує Україну, засудили до смертної кари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:40

Влада Ірану, яка раніше засудила до смертної кари українського ведучого, винесла смертний вирок реперу Томаджу Салехі. Покарання виконавець отримав через участь в антиурядових протестах 2022-2023 років. Як пише Reuters, репера визнали винним у "поширен...