Винна вихователька? Вдалося з'ясувати причини масового отруєння сальмонельозом дітей у дитсадку Києва

Передача збудника інфекції сталася фекально-оральним або ж контактно-побутовим шляхом, тобто через брудні руки.

У садочку діти заразилися сальмонельозом. Ілюстрація:Сегодня

У Києві в дитячому садку №131, де сталося масове отруєння, діти заразилися сальмонельозом від свого вихователя. Про це ГолосUA повідомив заступник керівника столичної Держпродуктпотребслужби Олександр Овчаренко. передають Патріоти України.

За його словами, у шістьох дітей виявлено сальмонельоз групи D, ще двом поставлений діагноз сальмонельоз.

Під час перевірки в установі сальмонелу групи D виявили ще у чотирьох дітей і виховательки.

"Очевидно, що вихователь є сальмонелоносієм. Після перевірки лабораторії служби можна буде зробити остаточний висновок. У відібраних продуктах, а саме в гречці, було виявлено перевищення кишкової палички, а в компоті були бактерії, що говорить про порушення санітарно-гігієнічних норм і технологічного процесу в приготуванні їжі", - сказав Овчаренко.

Він уточнив, що в садку також виявлено відсутність вентиляційних решіток і не є достатньою кількість миючих засобів.

Крім того, Овчаренко додав, що харчоблок закладу вимагає капітального ремонту, бо там "обсипаються стіни і стеля".

У той же час глава київського управління Держпотребслужби Олег Рубан заявив, що в садку вже призупинено навчально-виховний процес.

"Поки не будуть проведені всі необхідні санітарні заходи, зокрема, не буде проведено медичне обстеження персоналу та дітей, садок буде знаходиться в режимі припиненого навчально-виховного процесу", - сказав Рубан.

Він уточнив, що вже є остаточні результати про те, як заразилися діти. "Передача збудника інфекції сталася фекально-оральним або ж контактно-побутовим шляхом, тобто через брудні руки", - резюмував керівник столичної Госпотребслужби.

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...