Фермер з Вінниці Олександр Джига займається вирощуванням трюфелів, продаючи їх в українські ресторани, повідомляють Патріоти України з посиланням на видання The Ukrainian Farmer.
За його словами, справа є прибутковою, але вимагає чималих вкладень.
"З плантації в залежності від виду трюфеля може бути зібрано в перший рік від 4 кг/га і вище. Рекорд - 250 кг/га. Середня врожайність - 80-150 кг/га. Перші інвестиції становлять 5-10 тис. євро/га, щоб закласти плантацію. У цю суму входить посадковий матеріал, плата за роботу, аналіз ґрунту та його підготовка, крапельне зрошення, огорожа. Окупляться ці вкладення через 8-9 років", - заявив фермер.
Джига уточнив, що з кожним роком врожайність підвищується, доходи різко зростають, і цей бізнес дуже прибутковий з огляду на вартість кілограма трюфелів. При цьому витрати на гектар плантації щороку становлять не більше 500 євро.
Нагадаємо, раніше під Києвом знайшли гриб-делікатес вартістю 19 тис. гривень.
Українські банки підписали меморандум та встановили ліміти на перекази для українців. Але в майбутньому вони можуть бути скасовані. Про це повідомив заступник виконавчого директора НАБУ, голова проєктного офісу Дмитра Глінського, передають Патріоти Укр...
Житель Тернополя офіційно з власної волі змінив власне ім’я, ім’я по батькові та прізвище на найдовшу і найдивнішу сполуку в країні. У 24 роки дивак взяв собі нові ПІБ, хоча хотів зробити це ще раніше, передають Патріоти України. Вперше наше видання пи...