Витрати на гектар - не більше 500 євро: Фермер розкрив таємниці трюфельного бізнесу в Україні

Український фермер переконаний, що трюфельний бізнес в Україні стане дуже популярним вже через 20 років. При цьому нині один кілограм білого трюфеля коштує від 2 до 6 тис. євро.

Ілюстрація: nashzeleniymir.ru

Фермер з Вінниці Олександр Джига займається вирощуванням трюфелів, продаючи їх в українські ресторани, повідомляють Патріоти України з посиланням на видання The Ukrainian Farmer.

За його словами, справа є прибутковою, але вимагає чималих вкладень.

"З плантації в залежності від виду трюфеля може бути зібрано в перший рік від 4 кг/га і вище. Рекорд - 250 кг/га. Середня врожайність - 80-150 кг/га. Перші інвестиції становлять 5-10 тис. євро/га, щоб закласти плантацію. У цю суму входить посадковий матеріал, плата за роботу, аналіз ґрунту та його підготовка, крапельне зрошення, огорожа. Окупляться ці вкладення через 8-9 років", - заявив фермер.

Джига уточнив, що з кожним роком врожайність підвищується, доходи різко зростають, і цей бізнес дуже прибутковий з огляду на вартість кілограма трюфелів. При цьому витрати на гектар плантації щороку становлять не більше 500 євро.

Нагадаємо, раніше під Києвом знайшли гриб-делікатес вартістю 19 тис. гривень.

Все з'їдають росіяни але Бацька знайшов "вихід": Лукашенко наказав штрафувати білоруські магазини за відсутність картоплі

субота, 19 липень 2025, 9:08

Білоруський диктатор вважає, що власники торгових мереж навмисно приховують картоплю, щоб показати неефективність його керівництва державою. У Білорусі запроваджують штрафи за відсутність картоплі у магазинах. Відповідний закон вже підписав місцевий пр...

От такий собі mama birding: Красуня заробляє $200 тисяч щомісяця, пережовуючи їжу для чоловіків

субота, 19 липень 2025, 8:48

33-річна американська модель та колишня зірка реаліті-шоу Стефанія Матто розкрила секрет свого теперишнього заробітку. За тиждень дівчина з Коннектикуту може отримати близько $50 тисяч на черговій послузі своїм численним підписникам, пережовуючи їжу дл...