Фермер з Вінниці Олександр Джига займається вирощуванням трюфелів, продаючи їх в українські ресторани, повідомляють Патріоти України з посиланням на видання The Ukrainian Farmer.
За його словами, справа є прибутковою, але вимагає чималих вкладень.
"З плантації в залежності від виду трюфеля може бути зібрано в перший рік від 4 кг/га і вище. Рекорд - 250 кг/га. Середня врожайність - 80-150 кг/га. Перші інвестиції становлять 5-10 тис. євро/га, щоб закласти плантацію. У цю суму входить посадковий матеріал, плата за роботу, аналіз ґрунту та його підготовка, крапельне зрошення, огорожа. Окупляться ці вкладення через 8-9 років", - заявив фермер.
Джига уточнив, що з кожним роком врожайність підвищується, доходи різко зростають, і цей бізнес дуже прибутковий з огляду на вартість кілограма трюфелів. При цьому витрати на гектар плантації щороку становлять не більше 500 євро.
Нагадаємо, раніше під Києвом знайшли гриб-делікатес вартістю 19 тис. гривень.
Українська співачка Анастасія Приходько відреагувала на рішення уповноваженого із захисту державної мови щодо скандального виступу Вєрки Сердючки, передають Патріоти України. Нагадаємо, днями Тарас Кремінь зазначив, що артист не отримає покарання за ви...
Камери спостереження відділу "Сянки" на Львівщині зафіксували оленя, який неспішно прогулювався вздовж лінії прикордонних інженерних загороджень. Відео опублікувало Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон, передають П...