З любов'ю до Батьківщини: як Джамала виборола перше місце у першому півфіналі відбору до Євробачення (відео)

Композиція співачки під назвою "1944" розповіла про депортацію кримських татар.

Джамала у відборі на конкурс "Євробачення-2016". Фото: скрін відео

У півфіналі національного відбору конкурсу "Євробачення 2016" співачка Джамала видала вражаюче виступ, виконавши англійською мовою пісню під назвою "1944" присвячену депортації кримських татар, чим викликала масу компліментів на свою адресу. Відео з виступом Джамали було опубліковано на Youtube, зазначають Патріоти України.

До слова, судді одноголосно підтримали Джамалу, оцінивши її виступ максимальною кількістю балів.

"Ми часто недооцінюємо людей, які знаходяться поруч. Джамала - видатна співачка і музикант, яка за допомогою свого голосу викликає унікальні емоції", - зазначив один із суддів, композитор Костянтин Меладзе.

Також в захваті від виступу Джамали були і користувачі соцмереж.

Одним з найактивніших прихильників таланту співачки став народний депутат, один з лідерів кримських татар, уповноважений президента Петра Порошенка у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, який закликав усіх голосувати саме за неї.

"Сьогодні о 19-00 по каналах СТБ і Перший Національний транслюється півфінал пісенного конкурсу "Євробачення-2016".

Наша гордість - патріот України і улюблениця нашого народу Джамала виступає з піснею "1944" англійською з приспівами кримськотатарською. Дуже сподіваюся, що її прекрасний голос і високий гуманістичний сенс пісні принесуть їй перше місце.

Одночасно це значно підніме престиж України в цей важкий для нашої країни час, внесе величезний внесок у справу звільнення Криму від окупації. Слава Україні! ", - написав Джемілєв на своїй сторінці в Facebook.

"У разі перемоги Джамали "Євробачення-2017" Україна буде приймати в Севастополі", - вірить в краще вчений-історик, голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

Підтримку Джамалі висловив ще один лідер кримськотатарського народу - голова Меджлісу кримських татар, народний депутат України Рефат Чубаров.

"Перед оголошенням результатів конкурсу набрав телефон Джамали. Рівний і спокійний голос:"Селям алейкум, Рефат аг'а ... "Кадем (сестра - кримськ.), Послухай, що я тобі скажу ...

Ти не тільки найкраща, ти не тільки найкрасивіша, але, що для мене особисто також дуже важливо, ти - найрозумніша серед всіх виконавців, яких я колись знав або слухав ", - розповідає про розмову зі співачкою Чубаров.

"К'изим (дочка - кримськ.), ти знаєш, що зараз тисячі і тисячі люблячих тебе і твій талант людей напружено чекають оголошення результатів. Іншаллах, все буде добре ... Але яким би не був результат, продовжуй посміхатися ...

Ми - кримські татари і боротьба триває. У відповідь: "Рефат ага, дякую всім ... І ми обов'язково повернемося додому, в Крим!", - продовжує вірити в повернення окупованого півострова співачка.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Держпраці заявили, що під час воєнного стану українців не можна звільняти за прогули: Що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:22

Державна служба з питань праці заявила про те, що прогули тих співробітників, які переїхали в інший регіон або виїхали за кордон під час воєнного стану, не можуть бути причиною звільнення. Замість звільнення їх можна відправити в неоплачувану відпустку...