З такими героями Україна справді переможе: Пам'ять Небесної Сотні вшанували у Варшаві (фото)

Біля меморіальної дошки відправили молебень у пам'ять про Героїв Небесної Сотні, а також вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання. Українські дипломати й активісти запалили лампадки та поклали квіти.

Фото:https://www.ukrinform.ua/У Варшаві біля меморіальної дошки на честь Небесної Сотні відбулося вшанування пам'яті загиблих Героїв у третю річницю трагічних подій на Майдані. Про це інформує агентство Укрінформ, передають Патріоти України.

“Ми пишаємося українським народом, який дав нам таких Героїв. Ми пишаємося кожним, хто ціною власного життя відстоює українську державу, відстоює свободу, честь і гідність. Історія показує, що ці цінності не дані раз і назавжди і незалежність теж не дана раз і назавжди: постійно треба доводити, що Україна - вільна, Україна - незалежна”,- звернувся до присутніх біля меморіальної дошки радник-посланник України в Польщі Василь Зварич.

Він підкреслив, що пам'ять про Героїв Небесної Сотні надихає творити добро для своєї держави і народу.

“Пам'ять про Героїв Небесної Сотні допомагає долати нам будь-які перешкоди і ми переконані, що з таким героями Україна справді переможе”,- висловив переконання Зварич.

Український активіст, колишній голова Об'єднання українців у Польщі Юрій Рейт наголосив на необхідності зберегти пам'ять про Героїв Небесної Сотні і передавати їх наступним поколінням.

“Це був зрив, вони пішли боронити державу, людську гідність”, - підкреслив Рейт. Він додав, що сьогодні треба молитися за душі загиблих Героїв, а також за тих, хто сьогодні на передніх рубежах захищає Україну.

Біля меморіальної дошки відправили молебень у пам'ять про Героїв Небесної Сотні, а також вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання. Українські дипломати й активісти запалили лампадки та поклали квіти. Наприкінці учасники заходу заспівали гімн України.

Упродовж дня Героїв Небесної Сотні під посольство України приходили вшановувати багато інших людей, зокрема й учні та вчителі суботньої української школи “Материнка” імені Дмитра Павличка.

Не зелені чоловічки: Науковці назвали справжній колір іншопланетян та їхньої планети

субота, 20 квітень 2024, 9:32

Науковці заявили, що іншопланетне життя може бути фіолетовим, а не зеленим. Про це пише NDTV з посиланням на дослідження, опубліковане в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. . Згідно з дослідженням, іншопланетяни можуть мешкати...

У сотні разів далі від Сонця ніж Земля: Науковці з'ясували, що в Сонячній системі існує ще одна планета

субота, 20 квітень 2024, 9:23

Вчені стверджують, що їм вдалося виявити нові докази того, що в Сонячній системі існує дев'ята планета. Про це пише Independent. Автори нового дослідження тепер стверджують, що їм вдалося виявити ще більше доказів того, що дев'ята планета все ж існує н...