За 400 грн.: Менеджера "ПриватБанку" спіймали на продажу даних клієнтів

Суд звільнив обвинуваченого від ув`язнення, встановивши йому покарання з випробуванням та випробувальним терміном в 1 рік.

Менеджер "ПриватБанку" торгував даними клієнтів. Фото: НВ.

Менеджер ПАТ КБ Приватбанк у Рівненському філіалі установи продавав дані клієнтів, які є банківською таємницею, через месенджер Telegram. Про це йдеться в рішенні Рівненського міського суду, який на судовому засіданні 20 вересня розглядав відповідне подання органів прокуратури. Вирок у цій справі оприлюднено в Єдиному реєстрі судових рішень, передають Патріоти України.

Як зазначається, під час досудового розслідування правоохоронними органами було встановлено неодноразові факти, коли в лютому 2018 року засуджений, перебуваючи на своєму робочому місці в ПАТ КБ "Приватбанк", за грошову винагороду в розмірі 400 грн за допомогою мережі інтернет, через месенджер Telegram, надсилав замовнику інформацію про клієнтів банку, яка є банківською таємницею.

Обвинувачений свою провину визнав. Суд визнав обвинуваченого винним у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст.354 (Прийняття пропозиції працівником щодо здійснення або нездійснення будь-яких дій з використанням займаного становища), ч.2 та ч.3 ст.362 Кримінального кодексу України (Несанкціоновані перехоплення або копіювання інформації, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах).

Водночас суд звільнив обвинуваченого від ув`язнення, встановивши йому покарання з випробуванням та випробувальним терміном в 1 рік. На момент ухвалення вироку обвинувачений уже не працював у "Приватбанку" і числився комірником у компанії, що займається продажем авто.

Буде не по кишені? Світова криза змінить ціни на шоколад в Україні - скільки коштуватиме

вівторок, 23 квітень 2024, 8:48

Світ зіткнувся з критичним дефіцитом какао через старіння дерев, розповсюдження хвороб і несприятливі кліматичні умови в Західній Африці - основному регіоні постачання. Ці умови вже призвели до різкого стрибка цін на какао на ф'ючерсних ринках. Так, в ...

Експерти прочитали по губах: Стало відомо, що каже Кріштіану Роналду перед своїм фірмовим ударом

вівторок, 23 квітень 2024, 8:30

Португальський уболівальник Густаво Мачадо, який вміє читати по губах, розшифрував слова, які форвард "Аль-Насра" Кріштіану Роналду говорить перед своїми фірмовими ударами зі штрафних. Виявилося, що 39-річний Кріштіану "накачує" себе мотиваційними пром...