За часів екс-міністра Мінздоху Клименка у податковій творилися найстрашніші речі, були створені податкові ями - Матіос (відео)

Схема, яку започаткував Клименко та його підлеглі, залізла в кишені кожного українця, наголосив військовий прокурор.

Олександр Клименко. Фото:kp.ua

Саме за часів екс-міністра доходів і зборів України Олександра Клименка, у податковій творилися найстрашніші речі, зокрема, були створені так звані податкові ями, які залізли в кишені кожного українця. Про це заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос у прямому ефірі на телеканалі ZIK, повідомляють Патріоти України.

Як відомо, 24 травня відбулася масштабна спецоперація, організована військовою прокуратурою України, із затримання чиновників податкової служби часів Януковича, яких підозрюють у корупції. Зокрема, як зазначалося, свідчення по цій справі надав і колишній керівник ДФС Роман Насіров, однак, головний військовий прокурор заявив, що свідчення затриманих осіб матимуть невирішальне значення.

"Свідчення будь-яких осіб у таких складних розслідуваннях, як економічні злочини, по своїй суті мають невирішальне значення. Натомість, джерелами доказів є документи, експертизи та речові докази. Все! Це виключний перелік, це найголовніше джерело доказів", – каже Анатолій Матіос.

Зокрема, військовий прокурор заявив, що саме за часів екс-міністра доходів і зборів України Олександра Клименка у податковій були створені так звані податкові ями.

"Саме у нетрях департаменту Клименка, до яких ніхто не мав доступу, творилися найстрашніші речі: Одні цифри переставлялися з одних рядків в інші, а реальний сектор економіки перетворювався на податкову яму, яка виявлялася найбільшим платником податків, у вигляді їх несплати. Це така складна система, що я можу довго розповідати, але я зазначу ще одне: Ця схема, яку започаткував Клименко та його підлеглі, залізла в кишені кожного українця. Тому саме зараз прийшов час відповісти. А щодо кількості доказів, які зібрані проти Клименка, то вони будуть просто його втішати",– додав військовий прокурор.

Окрім цього, Анатолій Матіос наголосив, що саме ті, хто організували і забезпечували діяльність цієї злочинної організації, їхня перша ланка, сьогодні прийшла за обранням запобіжного заходу та за арештом. Матіос також запевнив, що будуть і наступні ланки.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...