За користування нерозмитненим автомобілем українець отримав штраф... у 618 тисяч гривень

Їздити на нерозмитненому авто стає дуже дорого.

Нерозмитнене авто. Фото: 2 - RIA.com.

Один з районних судів Одеси визнав законною постанову митниці про стягнення з громадянина України штрафу в розмірі 618 395 гривень. Причиною такого рішення стала їзда на нерозмитненому автомобілі. Про це повідомив директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко, передають Патріоти України з посиланням на dnepr.info.

За його словами, автомобіль Volvo V70 був ввезений в Україну в 2014 році громадянином Йорданії в режимі тимчасового ввезення, після чого авто на іноземних номерах передали в користування українцеві. У вересні транспортний засіб зупинили на посту ДАІ, після чого Одеська митниця виписала штраф в 618 395 гривень.

Суд не взяв до уваги Стамбульську конвенцію і те, що автомобіль був ввезений в Україну громадянином Йорданії, а не власником. Замість цього в суді постановили, що українець неправомірно користувався нерозмитненим транспортним засобом. Як результат, у одесита відібрали автомобіль. І наклали арешт на квартиру, яка буде продана для оплати штрафу.

Однак, пізніше стало відомо, що одесит, який опинився перед загрозою продажу його квартири через величезний штраф в 618 395 гривень за їзду на нерозмитненому автомобілі, подав апеляцію на прийняті в його відношенні санкції митниці і виграв справу. Відповідне рішення прийняв Одеський апеляційний адміністративний суд.

Мотивувальна частина рішення суду полягала в тому, що, згідно з чинним законодавством, всі накладені митні платежі повинен сплачувати декларант, тобто особа, яка завезла автомобіль з іноземними номерами в Україні.

"Вбивця" Google виходить 9 травня: Що відомо про нову пошукову систему

понеділок, 6 травень 2024, 5:58

У міру загострення "війни штучного інтелекту" між Google Gemini і Microsoft ChatGPT з'явилися чутки про те, що 9 травня 2024 року з'явиться нова пропозиція для веб-пошуку, яка функціонує на основі ChatGPT. Це також може стати викликом для домінуючого п...

Запобігне важким імунним реакціям навіть краще наявній медичній практиці: Науковці створили універсальну групу крові, що розв'яже проблеми пошуку правильних донорів

понеділок, 6 травень 2024, 5:00

Переливання відповідної групи крові часто стає серйозним каменем спотикання через її наявність і терміновість. Але вчені стверджують, що знайшли бактерії, які залишать цю проблему в минулому. . Під час нещодавнього дослідження групи фахівців з Техн...