"За країну треба боротися!": Знаменита чемпіонка засудила українських спортсменів-зрадників

Надія Васіна іронічно підкреслила, що втекти від проблем в іншу країну - найпростіший вихід, але від самого себе не втечеш.

Надія Васіна. Фото:vk.com

Багаторазова чемпіонка України з художньої гімнастики Надія Васіна негативно ставиться до зміни громадянства. Переможниця всесвітньої Універсіади-2007 засудила українських спортсменів-зрадників. Про це вона розповіла в ефірі Обозревателя, передають Патріоти України.

"Якщо ти людина публічна і несеш якусь публічну лепту в країні, то ти є таким собі рупором для всіх інших людей, які тебе бачать і слухають. Звичайно, коли людина представляє свою країну, а потім відбуваються якісь складнощі, і вона розвертається і йде - це якось трохи дивно", - заявила гімнастка.

Надія пояснила, чому спортсмени змінюють громадянство, однак зазначила, що переїзд в іншу країну - це не вихід.

"Ми біжимо від проблем. Їх можна або вирішити, або втекти. Але від самого себе ти не втечеш. Тому що, якщо тобі зараз тут важко, не факт, що тобі буде легше, якщо ти втечеш в Росію чи Америку, то там буде легше. Ніхто тебе не буде зустрічати з червоною килимовою доріжкою і хлібом-сіллю. там буде все те ж саме, тому що там будеш ти - люди цього не розуміють".

На думку знаменитої української гімнастки, не можна просто так здаватися, коли виникають певні труднощі. "Мені здається, як би важко не було в нашій країні, за неї потрібно або боротися тут, або, якщо ти розумієш, що готовий боротися десь в Європі, але будеш приносити користь своїй країні - це добре.

Надя іронічно підкреслила, що втекти від проблем - найпростіший вихід. "Звичайно, так саме легше - чого тут мучитися, переживати, бути в небезпеці, коли можна втекти і все? Я не підтримую таку політику. Треба боротися. Не кажу, що треба йти в АТО, бігати і стріляти, але не треба так себе вести. Тому я не схвалюю поведінку жодного такого спортсмена", - резюмувала 26-річна гімнастка.

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...