За співпрацю з терористами: Пособники каналу "Новоросія ТБ" проведуть найближче десятиліття за ґратами (відео)

Засуджені до ув'язнення чоловіки, яких затримала СБУ, тривалий час перебували на території так званої "ДНР", де надавали консультації та практичну допомогу представникам телеканалу бойовиків.

Фото:Лівий берег

У четвер, 28 вересня, Бердичівський суд визнав винними у сприянні терористичній організації киянина Дмитра Васильця і жителя Бердичева Євгена Тімоніна. Відтак, зловмисників засуджено до 9 років позбавлення волі. Про це повідомляє LB.ua, передають Патріоти України.

Слід зазначити, що Васильцю і Тімоніну загрожувало від 8 до 15 років в'язниці за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Згідно з інформацією видання, засуджених сьогодні чоловіків у Києві затримала СБУ. Зловмисники з листопада 2015 року перебували в СІЗО.

За даними спецслужби, вони тривалий час перебували на території "ДНР", де надавали консультації та практичну допомогу представникам телеканалу "Новоросія ТБ".

"Зокрема, вони сприяли налагодженню прямого ефіру, трансляції новин та відеоматеріалів, які допомогли організувати взаємодію між підрозділами каналу, проводили навчання осіб, які займалися монтажем матеріалів, і особисто програмували необхідне для цього обладнання і програмне забезпечення. Крім того, вони зареєстрували і налаштували трансляцію каналу "Новоросія ТВ" на популярних відеохостингах", – повідомляла раніше СБУ.

Як з’ясувалося згодом, затримані входили до складу громадської ради Міністерства інформаційної політики.

У Москві палає і валиться завод, під руїнами можуть бути люди (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 1:45

У Москві масштабна пожежа охопила завод із виробництва штучного каменю. . Горять три поверхи. Площа займання становить 2500 м², повністю обвалився дах будівлі, повідомляють росЗМІ. Надзвичайній ситуації надано другий ранг складності. . Для гасіння по...

"Бабуся" не дуже відрізнялася від сучасних: Обличчя неандертальки, яка жила 75 000 років тому (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:12

Британські археологи представили плід своєї довгої роботи – реконструйоване обличчя неандертальської жінки, яка померла 75000 років тому. Про це повідомляє видання "ScienceAlert", передають Патріоти України. Череп знайшли у 2018 році в печері Шанідар і...