Загадкова Ісландія: 14 сюжетів, що нагадують про фантастичну Нарнію (фото)

Про далеку північну країну чули всі, але бували там і насолоджувалися красою небаченої природи – одиниці.

Водоспади, річки, гори – все в надлишку. Фото: donturistik.ruВсі чули про Ісландію, а ось бували і знають країну зсередини одиниці. Саме очевидна гідність Ісландіїприрода. Водоспади, річки, горивсе в надлишку, - невелику подорож по Ісландії пропонують Патріоти України з посиланням на сай Нескучные новости.

Приміром, тут знаходиться знаменитий водоспад Деттіфосс, вважається найпотужнішим у Європі.Природа в Ісландії досить сувора, так що місцеві жителі по можливості додають міського ландшафту фарб самі. Особливо це стосується столиці Рейк'явіка.

Ісландці не бояться експериментувати з архітектурою. Приклад такої «безстрашності» - церква Хадльгримскиркья.Традиційне ж житло виглядає так.Ісландія - одне з небагатьох місць в світі, де можна побродити по справжнім чорним пляжів.Тут можна побачити північне сяйво такої краси, що мурашки по шкірі побіжать.В Ісландії можна поспостерігати за китами з човнів і катерів. Емоції будуть бити через край!Офіційні символи Ісландії - бик, велетень, грифон і самий справжній дракон! А ось неофіційними є холод і кумедна пташка глухий кут.Ісландці обожнюють різноманітні паркани і огорожі.Тут є навіть долина самих справжніх гейзерів! Між іншим, саме слово «гейзер» походить від ісландського «geysa» («вій»).Ісландська великий каньйон глибиною близько 100 м - одне з найкрасивіших місць на планеті.Деякі вулкани Ісландії, як, наприклад, знаменитий Ейяф'ядлаєкюдль, не бажають спати і вважаються чинними. А ось Баурдарбунга вивергався зовсім недавно - в 2014 році.Можна сісти в машину і просто покататися по країні. З такими видами ніякої відпустки не треба!

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...