"Закон Савченко": Після "колядника" Зварича на свободу зібрався "мисливець" Лозінський

За один місяць після вступу в силу закону до суду звернулося близько трьох сотень засуджених, включаючи гвалтівників, вбивць і грабіжників.

Віктор Лозінський. Фото:tsn.ua

Згідно з "законом Савченко" услід за суддею- "колядником" Ігорем Зваричем на свободу достроково може вийти ще один "знаменитий" в'язень - колишній депутат-вбивця Віктор Лозінський, а крім нього - ще сотні засуджених за вимагання, вбивства і розбій. Про це повідомляє Главком, інформують Патріоти України.

Варто відзначити, що закон, авторство якого приписують кремлівській ув'язненій Надії Савченко, прирівнює один день в слідчому ізоляторі (СІЗО), до двох днів ув'язнення в тюремній камері.

Прийняття цього документа стало справжнім фурором в пенітенціарній системі: за один місяць після вступу в силу закону до суду звернулося близько трьох сотень засуджених, включаючи гвалтівників, вбивць і грабіжників. Багато хто з них розраховують достроково вийти на свободу.

Як відомо, колишній суддя Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич у 2008 році був спійманий на хабарі в 150 000 доларів, і вийшов на свободу в 2016 році, відбувши за гратами менше семи років, хоча був засуджений на десять. Його звільнення відбулося завдяки перерахунку за новим законом: три з половиною роки, проведені ним у СІЗО були помножені на два і зараховані як тюремне ув'язнення.

Ігор Зварич

У свою чергу, колишній народний депутат Лозінський був засуджений на 10 років за вбивство і термін його ув'язнення закінчувався 1 березня 2020. Разом з тим, завдяки "закону Савченко" він може вийти з-за грат вже в 2018 році. При цьому адвокати ув'язненого і він сам чекати не мають наміру.

Нагадаємо, Лозінський у 2011 році за вбивство був засуджений на 15 років. Під час розгляду його справи в судових інстанціях термін покарання зменшився до 10 років.

Поки адвокати іменитих в'язнів шукають способи для своїх клієнтів скористатися лазівкою, що з'явилася, на свободу рвуться й інші злочинці.

Згідно з даними Єдиного реєстру судових рішень, з трьох сотень ув'язнених, які вже подали заяви на зменшення терміну тюремного ув'язнення, близько десятка вийшли на свободу.

Наприклад, на волі вже виявилися двоє ув'язнених, засуджених раніше за вимагання, взяття заручників і розбій на 9,5 років і на 8,5 років.

"Бабуся" не дуже відрізнялася від сучасних: Обличчя неандертальки, яка жила 75 000 років тому (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:12

Британські археологи представили плід своєї довгої роботи – реконструйоване обличчя неандертальської жінки, яка померла 75000 років тому. Про це повідомляє видання "ScienceAlert", передають Патріоти України. Череп знайшли у 2018 році в печері Шанідар і...

Результати виявились шокуючими: Жителів Словаччини спитали, кого вони вважать винними у війні в Україні

четвер, 2 травень 2024, 22:58

Понад 50% жителів Словаччини вважають, що війну РФ проти України спровокували західні держави та Україна. Про це йдеться у результатах дослідження Globsec Trends 2024, передають Патріоти України. Зазначається, що 41% опитаних словаків зазначили, що сам...