У Савченко на волі нова подружка: Луганчанка, яка отримала п'ять років ув'язнення за спробу вчинити теракт в Києві, вийшла з СІЗО

2 роки 6 місяців і 1 день, які Анастасія Коваленко перебувала під вартою, їй за "законом Савченко" зарахували у визначений судом термін ув'язнення - 5 років.

Анастасія Коваленко. Фото:Лига - LIGA.net

Мешканка Луганська Анастасія Коваленко, яку засудили до 5 років позбавлення волі за спробу влаштувати теракт в центрі Києва, звільнена з-під варти і вже перебуває на волі. Таке рішення прийняв Печерський районний суд столиці, посилаючись на "закон Савченко". Про це пише Inforesist, передають Патріоти України.

Клопотання про те, що ув'язнена вже відбула в Київському (Лук'янівському) СІЗО 2 роки 6 місяців і 1 день, що в перерахунку становить 5 років і 2 дні, подала адвокат Коваленко.

"Таким чином, на день подачі заяви, на думку заявника, засуджена вже фактично відбула призначене їй покарання і повинна бути негайно звільнена", - сказано в судовому рішенні від 11 липня, оприлюдненому в Єдиному реєстрі судових рішень 26 липня.

Суд з доводами адвоката погодився і перерахував термін ув'язненої, ухваливши негайно відпустити Коваленко.

Закон, який скасував можливість перерахунку терміну тюремного ув'язнення, вступив в силу 21 липня.

Як відомо, Анастасія Коваленко приїхала до Києва 17 грудня 2014 року зі сумкою вибухівки, яку в той же день залишила спочатку біля Будинку профспілок на Майдані, а потім - в сквері поряд з театром імені Франка. Там Коваленко затримали співробітники СБУ.

1 червня 2017 року вона уклала з Генеральною прокуратурою угоду про визнання провини, в результаті чого отримала 5 років позбавлення волі без конфіскації майна.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...