Замість відомого большевицького бандита: На честь Кузьми Скрябіна хочуть перейменувати вулицю в Києві

Андрій Кузьменко - герой України, яке має повне право на те, щоб його ум'я увіковічнили у назві столичної вулиці на відміну від кримінального злочинця Григорія Котовського.

Андрій Кузьменко. Фото:ukr.segodnya.ua

У Києві хочуть перейменувати вулицю Котовського в Шевченківському районі. Жителі столиці запропонували назвати вулицю іменем музиканта Андрія Кузьменка, екс-лідера гурту "Скрябін". Відповідна петіція опублікована на офіційному сайті Київської міської ради, інформують Патріоти України.

"Андрій Кузьменко - це український співак і герой, який був за Україну, який допомагав воїнам на Сході. Цю людину любить вся країна, і буде правильно назвати вулицю, що має ім'я якогось старого СРСР-ського діда ім'ям героя України - Андрія Кузьменка", - йдеться в тексті петиції.

Автором петиції є Євген Бондаренко. На даний момент звернення набрало більше 100 голосів з необхідних 10 000. До кінця збору підписів залишилося 89 днів.

Григорій Котовський, чиє ім'я носить зараз зазначена вулиця, був радянським військовим і політичним діячем. До того, як стати членом Союзного, Українського й Молдавського Центрального виконавчого комітету було кримінальним злочинцем.

Котовський брав участь у Першій міроовй війні 1917 року і в Громадянській війні 1918 року.

Екстренер "Чорноморця" спрогнозував, чи зможуть українці вибачити Тимощуку зраду

субота, 4 травень 2024, 14:04

Колишній головний тренер Кривбаса, Чорноморця та Маріуполя Олександр Бабич висловився щодо Анатолія Тимощука, який залишився в країні-агресора після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. В інтерв'ю "Українському футболу" наставник заявив...

Прийшли "заступитися" за товаришів: На Закарпатті суперечка між ромами й працівниками ТЦК переросла у стрілянину (відео)

субота, 4 травень 2024, 13:28

На Закарпатті сталася стрілянина біля Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) в місті Виноградів. Про це повідомила місцева поліція, передають Патріоти України. Правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактом кон...