"Замуровали, демоны": За борг в 30 тисяч рублів колектори залили двері жінки монтажною піною

Нещасна прострочила черговий платіж всього на тиждень.

За борг в 30 тисяч рублів колектори залили двері жінки монтажною піною. Ілюстрація: people-and-banks.net

Колектори в Новокузнецьку замурували місцеву жительку у власній квартирі, заливши вхідні двері монтажною піною. Про це пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Жінка заборгувала мікрофінансовій організації «Гроші на будинок».

В юридичній компанії «Єдиний центр захисту» розповіли, що жінка взяла кредит 30 тисяч рублів, але прострочила черговий платіж на тиждень. Через це колектори прийшли в під'їзд, залили двері піною, а на стінах залишили образливий запис.

Щоб вибратися з квартири, жінці довелося викликати монтажників. Вони виламали двері і звільнили заручницю. Юристи з центру захисту готують до мікрофінансової організації позов про відшкодування моральної та майнової шкоди.

Раніше прокуратура Кемеровської області опротестувала прийнятий в регіоні закон про заборону колекторської діяльності, оскільки такий закон може бути прийнятий тільки на федеральному рівні. 12 квітня Держдума прийняла в першому читанні законопроект про правила роботи колекторів. Документ вводить заборону на застосування колекторами фізичної сили, загрозу її застосування, заподіяння шкоди здоров'ю, пошкодження майна, психологічний тиск і введення в оману.

Об'єднане кредитне бюро представляло доповідь, згідно з якою не менше 600 тисяч росіян є банкрутами. Це громадяни з сумою боргу понад 500 тисяч рублів, які не здійснювали платежі більше трьох місяців. Всього за даними бюро на кожного росіянина припадає не менше 1,7 кредиту.

Колектори постійно фігурують в кримінальних зведеннях у всіх регіонах Росії. Патріоти України повідомляли про те, що 4 квітня в місті Іскітим в Новосибірській області четверо колекторів обманом проникли в квартиру боржниці, побили її чоловіка і 17-річного сина, а саму жінку згвалтували. У березні колектори в Єкатеринбурзі замурували дитини сусідів боржників в квартирі, зіпсувавши дверний замок.

Дружина Сенцова очолила український офіс Amnesty International

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:32

Юристка та громадська активістка Вероніка Вельч, яка родом з Франківська, очолила український офіс міжнародної організації Amnesty International. Про це Вероніка Вельч повідомила у фейсбук, передають Патріоти України. "Долучаюсь до міжнародного правоза...

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...