Заробили мільйони: У прокуратурі повідомили подробиці махінацій "годувальників ОРДЛО"

Група зловмисників організувала незаконний канал постачання продуктів харчування на окуповані території, у тому числі, використовуючи механізм перерваного транзиту по території РФ.

Матеріали стосовно зловмисників направлено до суду. Ілюстрація:http://sud.ua/r

До державного бюджету відшкодовано понад 9 млн грн збитку групою зловмисників, які організували незаконний канал поставки продуктів харчування на окуповані території Донецької та Луганської областей. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області, передають Патріоти України.

"Протягом 2015-2016 років злочинці скоїли псевдоекспорт продуктів харчування на окуповані території Луганської та Донецької областей, хоча пунктом призначення товарів були Грузія, Іран, Азербайджан", - заявили в прокуратурі.

У грудні 2016 року правоохоронці затримали зловмисників. Встановлено, що вони, використовуючи механізм перерваного транзиту по території РФ, зробили привласнення коштів державного бюджету України в особливо великих розмірах.

"Згідно з проведеними експертизами, злочинці заволоділи державними коштами на суму понад 9 млн гривень, які надійшли з держбюджету в рахунок податкового відшкодування", - відзначили в прес-службі.

Завдяки вжитим заходам прокуратури Київської області, до державного бюджету відшкодовано зазначені кошти. Матеріали стосовно зловмисників направлено до суду.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...