Затримання "гастролерів": У Херсоні поліція спіймала професійних квартирних грабіжників з Грузії (фото)

Злочинцям від 25 до 30 років. Ролі між ними були чітко розподілені. Водій залишався в машині, поки троє подільників перевіряли під’їзди та шукали заможні квартири, які визначали за дорогими дверима та замками.

Фото: ГУНП в Херсонській області

У Херсоні оперативники Управління карного розшуку ГУНП затримали чотирьох вихідців із Грузії, які підозрюються у серії квартирних крадіжок на території міста. Про це йдеться на сайті Національної поліції Херсонської області, передають Патріоти України.

Злочинцям від 25 до 30 років. У Херсоні перебували з початку грудня. Чоловіки постійно жили в орендованому помешканні.

Працівники карного розшуку з’ясували, що ролі між зловмисниками були чітко розподілені. Водій залишався в машині, поки троє подільників перевіряли під’їзди та шукали заможні квартири, які визначали за дорогими дверима та замками.

Спочатку "продзвонювали", перевіряючи на наявність господарів. Складні замки вони відчиняли за допомогою відмичок. Один із групи залишався біля квартири, двоє інших обшукували помешкання. Здобиччю зловмисників були гроші, прикраси із золота, мобільні телефони та планшети.

За словами т.в.о. заступника начальника ГУНП у Херсонській області Миколи Вербицького, є всі підстави вважати, що учасники злочинної групи "гастролювали" територією України та скоювали квартирні крадіжки у багатьох областях.

Наразі зловмисники затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України "Крадіжка". Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...