Затримання проукраїнських активістів у "ЛНР": Оприлюднено імена та подробиці

Бойовики звинуватили представників ультрас в зберіганні символіки батальйону "Азов", "Правого сектора", та підриві "конституційного ладу "ЛНР"

Активісти руху "Чорно-білі" руйнують так звану "республіку". Фото: Радіо Свобода

У так званій "ЛНР" заявили про затримання в Луганську 32 представників ультрас руху "Чорно-білі". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Радіо Свобода".

Бойовики звинувачують затриманих в "підривній діяльності й тероризмі". Зокрема, як кажуть сепаратисти, в серпні 2015 року члени руху створили і поширили через соцмережі відеозапис, в якій закликають "до підриву конституційного ладу" "ЛНР" і спалюють прапор сепаратистів.

У русі "Чорно-білі" ці звинувачення відкидають. Представники ультрас відзначили, що бойовики затримали чотирьох молодиків, віком 16-19 років, "у яких не вийшло виїхати за сімейними обставинами". Представники "Чорно-білих" додали, що вже звернулися до правозахисників та компетентним органам за допомогою у звільненні своїх товаришів.

Прокремлівський ресурс "РИА Новости" з посиланням на так зване "МБГ ЛНР" пише, що затриманих звуть Владислав Овчаренко і Артем Ахмеров. Відзначається, що бойовики звинуватили їх у шпигунстві і співпрацю з головним управлінням розвідки Міноборони України.

Також сепаратисти звинуватили представників ультрас в зберіганні символіки батальйону "Азов", "Правого сектора", поширенні "неонацистської літератури" та листівок "із закликами до повалення конституційного ладу" "ЛНР".

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...