Зброя "Судного дня": Асад застосував проти мирного населення одну з найстрашніших бойових отруйних речовин, - Dailymail

Те, чим сирійський диктатор отруював цивільних, СРСР збирався використовувати на випадок Третьої світової війни.

Наслідки хімічної атаки. Фото:http://www.dailymail.co.uk/

Щонайменше 100 осіб, серед яких 11 дітей, загинули в результаті можливої хімічної атаки, яка сталася сьогодні в сирійській провінції Ідліб, яку контролюють сирійські повстанці. Про це повідомляє британське видання Dailymail, інформують Патріоти України.

Видання стверджує що президент Сирії Башар Асад застосував проти мирного населення смертоносний газ зарин.

Доказом цього твердження служать свідчення місцевих медиків про те, що у постраждалих спостерігаються характерні для отруєння зарином ознаки - піна з рота, утруднене дихання, млявість.

Представники сирійської опозиції заявляють, що хімічна атака була здійснена або армією Асада, або російською авіацією. Російські військові вже заявили, що в цей час не проводили жодних операцій в цьому районі, пише видання.

За повідомленнями медиків, кількість жертв атаки може зрости. Агентство пише, що прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей закликала розслідувати цей інцидент.

Сьогодні Сирійська обсерваторія з прав людини повідомила, що після авіанальотів на місто Хан-Шейхун в сирійській провінції Ідліб загинуло 58 осіб, в тому числі 11 дітей. При цьому у частини жертв бомбардування є симптоми, які свідчать про застосування хімічної зброї.

ВВС повідомило, що Хан-Шейхун утримується силами сирійської опозиції, тому у використанні хімічної зброї підозрюють сирійську армію і російську авіацію. Однак сирійські військові заперечують застосування хімзброї.

Франція вже зажадала скликати Раду безпеки ООН через хімічну атаку в Сирії.

Для довідки:Зари́н — органічна сполука, ізопропіловий етер метилфлуорофосфонової кислоти CH3P(O)(F)OCH(CH3)2. За звичайних умов є безбарвною рідиною без смаку і запаху, надзвичайно токсичною. У військових цілях застосовується як бойова отруйна речовина нервово-паралітичної дії.

Оце так: У Харкові чоловік застрелив з рушниці дружину та доньку і намагався втекти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:50

У Харкові поліція затримала чоловіка, якого підозрює у вбивстві доньки та дружини. За даними слідства, чоловік скоїв вбивство 24 квітня у власному будинку у Слобідському районі Харкова. Про це повідомили в пресслужбі облпрократури, передають Патріоти ...

Це варто знати! Що не можна робити в Страсний тиждень

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:44

У дні Страсного тижня дотримуються особливо суворого посту, не можна ходити на цвинтарі, поминати померлих. Православні готуються до світлого свята Великодня. Вони наводять лад у своєму будинку, готують частування для святкового столу, передають Патрі...