Збройний напад на поліцейського в Харкові: з'явилося відео інциденту

За даними ЗМІ, кілька учасників інциденту мають відношення до громадянського корпусу "Азов".

У Харкові 9 травня було поранено патрульного поліцейського. Фото: korrespondent.net.

У мережі з'явилося відео інциденту, в результаті якого поранили поліцейського. Його, за словами глави Нацполіції Хатії Деканоїдзе, прооперували. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За словами начальника кримінальної поліції ГУ Нацполіції України в Харківській області Івана Назаренко, патрульний отримав травму від удару кастетом. У нього розсічена рана на потилиці.

Назаренко розповів, що конфлікт стався після того, як співробітники батальйону "Харків" побачили машину Volkswagen touareg, яка проходила по одній з орієнтувань. При спробі перевірити документи водія вони побачили в машині пістолет. Чоловік відмовився представитися і пояснити, звідки в нього зброя. Виник конфлікт, водій викликав "групу підкріплення", виникла бійка і постраждав патрульний.

За даним фактом відкрито два кримінальні провадження за статтями "Незаконне зберігання і носіння зброї" (ст. 263 Кримінального кодексу України) і "Загроза життю і здоров'ю поліцейського".

Поліція затримала чотирьох учасників бійки. ЗМІ повідомляли, що деякі з них нібито мають відношення до громадянського корпусу "Азов".

Пізніше стало також відомо, що в Харкові поліція заблокувала офіс лідера "Азова" нардепа Андрія Білецького, однак офіційних підтверджень того, що це пов'язано з інцидентом а також і того, що представники організації мали до нього відношення, немає.

Нагадаємо, у Харкові вчора, 9 травня, в ході зіткнення не пов'язаного з відзначенням Дня Перемоги поранений патрульний поліцейський.

Побито рекорди: У Києві квітень став одним з найтепліших за останні 144 роки

середа, 1 травень 2024, 17:38

Середньомісячна температура повітря у квітні у столиці України склала 12,8 °С. Це вище кліматичної норми на 2,8 °С. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського, передають Патріоти України. "За даними спостережень мет...

Замість живої людини - аватар: У МЗС незвична ШІ-представниця (відео)

середа, 1 травень 2024, 16:56

Міністерство закордонних справ України вперше в історії створило з використанням технологій штучного інтелекту цифрову особу, яка офіційно коментуватиме консульську інформацію для ЗМІ. Про це повідомляє прессслужба відомства, передають Патріоти України...