Здолає навіть "гарячих" кавказських "джигітів": Вірменський досвід навести лад на дорогах (відео)

У Вірменії правоохоронці заробляють самі на себе. За перевищення швидкості штрафи - до $1000.

Вірменці платять до $1000 за перевищення допустимої швидкості. Фото: "Факти. ICTV"

У Вірменії різко впала смертність на дорогах – уже 4 роки продуктивно працює система відеофіксації швидкості. На кожному великому перехресті – відеокамера. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Факти. ICTV.

Усі камери встановила приватна фірма, на це з бюджету пішло $10 млн. Частина штрафів, які платять водії, досі йде інвестору, решта – у бюджет поліції. У Вірменії правоохоронці заробляють самі на себе. Щороку на штрафах близько $17 млн.

"Коли поставили цю систему і вона функціонувала тільки в Єревані - смертність за рік знизилася на 34%", - коментує заступник начальника дорожньої полиции Армен Хачатрян.

Перевищення допустимої швидкості від 1 до 10 кілометрів на годину карається штрафом 1000 драмів (50 грн) за кожен кілометр. Від 11 до 30 кілометрів штраф – до 75 грн. 5,5 тис. грн водій заплатить за перевищення від 31 до 50 кілометрів на годину. Майже 11 тисяч грн треба буде віддати за швидкість від 51 до 80 кілометрів понад норму. За швидкість більшу на 81 км\год; понаднормово – водієві доведеться викласти 27 тис. гривень.

Попри всю жорсткість система враховує людський фактор. Приміром, якщо доведеш, що перевищив швидкість, бо віз людину у реанімацію – штраф можуть скасувати.

Протилежна ситуація в Україні: з перевищенням швидкості боротися практично нереально, поліція не може зупиняти машини, які рухаються з вітерцем. Водіїв не лякають навіть величезні штрафи. До нашого сорому в Україні працює всього три відеокамери фіксації швидкості – одна в Києві і дві в Одесі, та й ті у тестовому режимі.

Ухилянт матимуть вибір між запливом через Тису та наверненням у "Свідки Єгови"? Верховний суд дав тлумачення, за яких умов можна відмовитися від мобілізації через релігійні переконання

четвер, 9 травень 2024, 0:55

Верховний суд назвав критерії, яким має відповідати військовозобов’язаний, щоб він мав змогу відмовитися від мобілізації через релігійні переконання. . Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на портал "Судова влада України". . Верховний суд сформ...

Ватники в Естонії розмахували прапором РФ з вікна авто, але далі щось пішло не так

середа, 8 травень 2024, 23:55

В Естонії поліція відкрила провадження стосовно трьох осіб, які розмахували прапором Росії з вікна автівки у місті Пярну. Двом з них призначили штраф. Про це повідомляє ERR, передають Патріоти України. Інцидент стався ввечері 24 квітня, близько 16:30 д...