Жахлива статистика: У МОЗ розповіли, скільки українців загинули від морозів

Тільки за 11 січня сталося 29 летальних випадків.

Морози. Фото: "Телеграф"

Станом на 12 січня в країні від переохолодження померли 40 людей. Про це під час брифінгу повідомила начальник управління екстренної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ України Тетяна Тімошенко, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Згідно з повідомленням, до медичних закладів звернулись за допомогою 869 людей, з них 753 госпіталізовано. Крім того, зафіксовано 40 летальних випадків, з яких 29 відбулось вчора.

Зазначається, що у медичних установах померло троє осіб, 27 - на вулиці, ще 10 замерзли в будинках. Найбільше померлих людей від переохолодження у Рівненській, Львівській та Миколаївській областях.

За словами представника МОЗ, основною причиною летальних випадків є вживання алкоголю і замерзання після цього. Також Тімошенко зазначила, що в деяких областях досі існує проблема з проїздом машин швидкої допомоги через снігові замети.

Пізно лягати спати шкідливо? Оприлюднено дані нового дослідження

середа, 8 травень 2024, 9:57

Вчені впевнені, що наші звички щодо сну не лише погіршують самопочуття, але й можуть серйозно вплинути на здоров'я, зокрема, на стан серця. Як пише express, недосипання через те, що людина пізно лягає спати, призводить до вкрай негативних результатів. ...

От у чому причина! Вчені розкрили ще одну загадку хвороби Альцгеймера

середа, 8 травень 2024, 9:54

Понад 30 мільйонів людей у світі страждають на хворобу Альцгеймера, а вчені досі точно не знають, чому вона виникає. . Однак нове дослідження іспанських та американських вчених, результати якого опублікували у науковому журналі Nature Medicine, свідчи...