Зіпсують Х...йлу свято: Путіна зустрінуть у Парижі мітингом на підтримку Сенцова

Відомі діячі культури вимагають звільнити не тільки Олега Сенцова, але й інших українських політв'язнів.

Путіну нагадають про те, що він бажає забути. Ілюстрація: соцмережі.

У Франції десятки діячів культури, до яких приєдналися їхні колеги з інших країн, виступили з відкритим листом до лідерів країн Заходу вплинути на Кремль, щоб домогтися звільнення українського режисера Олега Сенцова з російської колонії. Лист опубліковано в газеті Le Monde і приурочено до приїзду в Париж президента РФ Володимира Путіна до Франції для участі в урочистостях з нагоди 100-річчя від дня завершення Першої світової війни, передають Патріоти України.

У листі йдеться не тільки про Сенцова, але і про інших українських політв'язнів, яких незаконно утримують в російських колоніях і в'язницях. Автори звернення вимагають прийняти на рівні ЄС європейський аналог «закону Магнітського», щоб покарати всіх, хто причетний до порушення прав Олега Сенцова.
Підписи під листом поставили режисери Жан-Люк Годар, Акі Каурісмякі, Сергій Лозниця, Андрій Звягінцев, а також актори (в т.ч. Марина Владі), історики, письменники та політики. На 10 листопада в Парижі анонсований мітинг із закликом до звільнення режисера.

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...

Чи можна жінкам приходити до церкви в штанах: У ПЦУ дали відповідь

четвер, 25 квітень 2024, 16:30

До храму жінки можуть заходити у штанах. Подібних заборон насправді не існує, повідомили в Православній Церкві України, передають Патріоти України. "Немає в нашій Церкві такої заборони. Та й в інших Православних Церквах світу (окрім МП, очевидно) подіб...