Злочин бюрократів Квіташвілі: МОЗ закрив волонтерський госпіталь в зоні АТО, що рік рятував життя пораненим (фото)

Причинами закриття стала так звана "бюрократична логіка".

Мінохорони здоров'я закрило волонтерський госпіталь у зоні АТО. Фото: Facebook

Міністерство охорони здоров'я України з бюрократичних причин закрило діючий у зоні АТО Перший добровольчий мобільний госпіталь ім. Пирогова (ПДМГ), який цілий рік надавав кваліфіковану медичну допомогу як військовим, так і жителям прифронтових територій. Про ситуацію навколо його закриття у своєму Facebook написав президент ПДМГ Геннадій Друзенко, інформують Патріоти України.

"Я довго мовчав і намагався не виносити в публічну площину наш (ПДМГ) конфлікт з МОЗ. Я знав, що в міністерстві є осудні люди і намагався донести до них, що ПДМГ - це гра win-win: МОЗ включає нам зелене світло - і ми продовжуємо успішний недержавний медичний проект у зоні АТО. Єдиний (!) проект МОЗ, який рятує життя і здоров'я наших бійців. Проте керівництву міністерства не вистачило політичного тестостерону: бюрократична логіка перемогла", - написав він.

"Все, що я хочу зараз, це знати конкретні імена та прізвища тих, завдяки кому, кого з наших бійців не врятують, когось не вилікують, когось не довезуть в госпіталь", - додав Друзенко.

Він також навів цитату з допису журналіста Маркіяна Лисейко, який деякий час жив з українськими лікарями ПДМГ.

"Бюрократи, які протирають штани на чиновницьких кріслах, не дають можливості людям, які хочуть надавати професійну і якісну допомогу військовим і місцевим жителям. Як на мене, то це Анріал пропозиція.

Волонтери без допомоги і втручання держави, самі й за не державні кошти повністю створили і забезпечили цілий спектр хірургів, медсестер лікарів різної специфіки. Цей госпіталь витягнув з того світу і врятував кінцівці не одній сотні бійців під час Дебальцевого і протягом усього часу проведення АТО", - написав журналіст.

При цьому він зазначив, що від чиновників потрібно всього лише кілька підписів і невелике стабільне фінансування в основному на паливо та харчування.

Погодьтеся, що це зовсім не багато для вже запущеного механізму роботи Госпіталю, який забезпечував медичною допомогою всю центральну частину зони АТО ... Можна ще багато писати про самовідданість і професіоналізм медиків з ПДМШ, але я не знаю в світі такої країни, в якій, хірург або операційна сестра просить державу - Дайте попрацювати! ... А у відповідь держава морозиться ... шкода!", - підсумував Лисейко.

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...