Злодії у мантіях: суд закрив справу п'яного судді, що погрожував пістолетом інспекторам ДАІ (відео)

Справа була закрита після клопотання потерпілого, який під час інциденту знімав поведінку судді Оберемка на відео і подав на нього до суду.

Владислав Оберемко. Фото: скріншот

Подільський райсуд Києва закрив справу проти судді Макарівського райсуду Київської області Владислава Оберемка, який у лютому 2015 року погрожував пістолетом правоохоронцям, що затримали його п'яним за кермом автомобіля. Про це йдеться в ухвалі суду від 9 грудня, передають Патріоти України з посиланням на news.pn.

Справа була закрита після клопотання потерпілого, який під час інциденту знімав поведінку судді Оберемка на відео і подав на нього до суду. Проте пізніше на суді він заявив про відмову від обвинувачення і попросив закрити кримінальне провадження.

Державний обвинувач та інші потерпілі у судовому засіданні виступили проти закриття справи, однак суд задовольнив клопотання і закрив справу проти Оберемка, знявши з нього всі звинувачення.

Київська прокуратура підкреслює, що судовий розгляд щодо Оберемка за частиною 1 статті 345 ("Загроза щодо працівника правоохоронного органу") і частини 4 статті 296 ("Хуліганство") КК України, триває. Суд зняв з Оберемкоа обвинувачення за частиною 1 статті 129 КК України ("Погроза вбивством").

Нагадаємо, вночі 28 лютого 2015 інспектори ДАІ після нетривалої погоні зупинили автомобіль «BMW Х5», за кермом якого перебував суддя Оберемко, з метою перевірки документів. Як з'ясувалося, суддя вів автомобіль у стані алкогольного сп'яніння.

Він відмовлявся виходити з машини, а також дістав пістолет моделі «ПМ-Т», зняв його з запобіжника і направив у бік міліціонерів зі словами «Я тебе застрелю». Після цього він намагався запропонувати ДАІшникам хабар.

Незабаром судді було пред'явлено звинувачення за статтями 296 ("Хуліганство"), 129 ("Погроза вбивством") і 345 ("Погроза або насильство щодо співробітника правоохоронних органів") Кримінального кодексу України.

Перша українка, яка піднялася на Еверест, встановила тризуб зі сталі з Азовсталі на 8000-й вершині

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:01

Відома українська альпіністка Ірина Галай розповіла зворушливу історію про те, як вшанувала пам’ять загиблого друга дитинства на російсько-українській війні, коли піднялась на одну з найнебезпечніших гір у світу, передають Патріоти України. «У мене є 5...

Як покарають голову Броварської РДА за "п'яну" аварію

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:52

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко заявив, що голову Броварської районної державної адміністрації Володимира Майбоженка буде звільнено, після того як той скоїв ДТП, під час якої постраждали четверо людей. Про це в п'ятницю, 26 квітня, повідомила ...