Зменшити ризик для Європи: МВС України готове до запровадження додаткового контролю на кордоні через безвіз - Аваков

Глава МВС України запевнив, що його відомство тримає це питання під контролем.

Ілюстрація:Vsetutpl

Міністерство внутрішніх справ України готове до запровадження додаткової системи контролю та ідентифікації осіб за допомогою інтелектуальних камер під час перетину кордону. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, повідомляють Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Під час зустрічі Авакова з Федеральним міністром внутрішніх справ ФРН Томасом де Мезьєром, міністри обговорили питання запровадження безвізу для України та нагальні питання щодо подальшої співпраці правоохоронних відомств обох країн.

Так, глава МВС України запевнив, що його відомство тримає це питання під контролем.

"З метою недопущення зростання страхів у населення Європи, пов'язаних із збільшенням кількості терактів і нелегальною міграцією, МВС України також готове підтримати у провадженні європейську електронну систему отримання дозволу на в'їзд (ESTA), яка існує в США, Канаді, Австралії", – йдеться у повідомленні.

Додамо також, що Томас де Мезьєр звернувся до Авакова з проханням зробити все можливе, аби уникнути можливих зловживань з боку громадян України у зв’язку із запровадженням безвізового в'їзду у майбутньому.

"Ми розуміємо, що ви доклали максимум зусиль, аби виконати всі умови для отримання безвізового режиму, але ЄС має певний досвід, що пов’язаний з міграцією громадян Балкан після надання їм безвізового в'їзду. Першочергово, ми маємо узгодити всі суперечності та створити чіткий механізм тимчасового призупинення безвізового режиму для третіх країн у ЄС. Я сподіваюсь, що у найближчий час ми зможемо завершити цей процес та перейти до голосування за надання безвізового режиму для України", – відзначив глава МВС Німеччини.

Як повідомлялося раніше, президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер вважає, що Україна до літа отримає безвізовий режим з країнами Європейського союзу.

У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...