ЗМІ дізналися про велику аферу з головою поліції Києва (відео)

Головного поліціянта столиці підозрюють у масштабній будівельній афері.

Олександр Терещук. Фото:www.youtube.com

Начальник поліції Києва Олександр Терещук виявився причетним до будівельної афери, яку здійснила корпорація "Укрбуд". Про це йдеться у розслідуванні Наших грошей, опублікованому на сайті Дениса Бігуса, повідомляють Патріоти України.

Наголошується, що "Укрбуд" продає квартири в київському ЖК "Верховина", землю під який Київрада виділяла для будівництва житла бійцям АТО. У стенограмі засідання Київради за 20 листопада 2014 зазначені підстави для виділення землі - Терещук написав гарантійний лист депутатам, в якому зобов'язується всі квартири віддати правоохоронцям, зокрема, учасникам АТО.

"У комісії надійшли листи замовника про зобов'язання використовувати побудовані житлові площі виключно для надання житла особовому складу (МВС, - ред.), у тому числі і тим, хто бере участь у АТО", - підкреслив на засіданні голова земельної комісії Володимир Прокопів, зазначивши , що в гарантійному листі "визначають не якийсь відсоток, який буде переданий, а гарантують 100% -ву передачу цих житлових приміщень, які будуть побудовані для особового складу, а також учасників АТО".

Звертається увага, що депутати запропонували зафіксувати цей пункт у проекті рішення про виділення землі, однак Прокопів відмовив, мотивуючи це тим, що за законом цього робити не можна. "Ми маємо гарантійний лист від замовника.

Замовник - Міністерство внутрішніх справ - будує відомче житло для своїх працівників, які зараз беруть там (в АТО, - ред.) участь", - сказав Прокопів. МВС вибрало підрядником будівництва ТОВ "Укрбуд девелопмент", що входить в державну корпорацію "Укрбуд".

Журналісти дізналися, що жодна квартира в даному комплексі не перейде до володіння співробітників МВС або учасників АТО. Замість цього "Укрбуд" вже продає квартири в ЖК "Верховина" за ціною 1-2 млн грн.

"Розмовляла я з керівником. Про передачу в даному будинку там немає ніякого офіційного листа. ... Ми пробували знайти цей лист, листи такого немає. Це була як інформація до відома. І не більше. У даному будинку зараз немає взагалі акту про те, що квартири будуть передаватися для воїнів АТО ", - розповіла співробітник відділу продажів Надія Рибакова.

Депутат Київради Олександр Вовченко зазначає, що така ситуація не є винятком: "Сотні гектарів землі передавалися МО, ГПУ, СБУ під будівництво нібито для співробітників під відомчі квартири, але завжди пару квартир може комусь і передадуть, а прибутки осідають в кишенях керівників даних відомств, генералів, а звичайні працівники, які стоять у чергах, нічого не отримують".

Сам Терещук відмовився коментувати цю ситуацію. Журналісти звертають увагу, що корпорація "Укрбуд" - структура, в яку входять десятки фірм. Керівником корпорації є Максим Микитась, який пройшов у Київраду минулого скликання за списками УДАРу.

"Хохлом називали часто": Легенда львівських Карпат" розповів про період кар'єри в Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 14:30

Колишній гравець збірної України та львівських "Карпат" Ігор Худоб'як розповів про період своєї кар'єри у Росії, передають Патріоти України. "Звичайно, не хотілося їхати зі Львова, але склалася така ситуація в "Карпатах". Тоді у 2013 році всіх футболіс...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...