Продати двічі: Хитромудрий забудовник в Ірпіні підставив покупців квартир (фото)

Мешканці будинку звернулися не тільки до суду, а й до правоохоронних органів, але поки що їхні зусилля залишаються марними.

Будинок в Ірпені виставили на торги через борги забудовника. Фото: Факти.

У місті Ірпінь під Києвом мешканців чотириповерхового будинку, які придбали тут раніше квартири, можуть виселити - вони випадково дізналися, що будинок виставлений на торги за борги забудовника, який, не виплативши кредит, пропав. Про це повідомляє видання "Факти", передають Патріоти України.

Конфлікт стався навколо житлового будинку на вулиці Українська, 48, секція А. Мешканець будинку Костянтин Сєров говорить, що при покупці квартири укладав договір безпосередньо із забудовником.

"Іноді буває, що забудовник - це підприємство. Але в нашому випадку було по-іншому. Спочатку двоє людей - Сергій Третьяков і Сергій Нелюбін - будували два приватних будинки. Але житло побудували багатоквартирне. Коли будівництво закінчилося, Третьяков і Нелюбін звернулися у мерію із заявою "про виділення частин будинку в об'єкти окремої власності". Простіше кажучи, попросили, щоб будинки офіційно були визнані багатоквартирними. У мерії їхнє прохання задовольнили. Вийшло, що ми купували квартири не у фірми-забудовника, а у приватних осіб - Третьякова і Нелюбіна", - розповів Сєров.

Пізніше з'ясувалося, що Сергій Третьяков взяв у банку кредит на велику суму і не віддавав його. За кілька років сума заборгованості перед банком зросла до дев'яти мільйонів гривень. А Третьяков у свою чергу зник.

"Банк продав борг колекторам, і ті звернулися до виконавчої служби. Що роблять державні виконавці? З'ясовують, яке майно належить втікачу- боржнику. Цю інформацію вони шукають у Держреєстрі майнових прав. І в реєстрі чомусь сказано, що Сергію Третьякову належить будинок за адресою вулиця Українська, 48 секція А. Той самий будинок, який рішенням міськради ще десять років тому був розділений на квартири!" - наголосив Сєров.

Мешканці будинку про його продаж дізналися випадково - побачили оголошення на сайті системи електронних торгів СЕТАМ. В оголошенні було сказано, що чотириповерховий будинок виставлений на торги за стартовою ціною - 6 мільйонів 546 тисяч гривень.

За словами Сєрова, як тільки будинок виставили на торги, з'явилося відразу чотири потенційних покупців. "Ці люди готові були віддати шість мільйонів гривень, і їх абсолютно не бентежило, що в цьому будинку живуть люди! Таке враження, що все це не випадковість, а спланована афера", - наголосив чоловік.

За його словами, саме тому мешканці будинку звернулися не тільки до суду, а й до правоохоронних органів. Водночас у відділі примусового виконання рішень Головного територіального управління юстиції у Київській області заявили, що "підстави для того, щоб зняти цей будинок з реалізації, відсутні".

"Тому що відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру майнових прав на нерухомість цей будинок належить Сергію Третьякову, загальна сума боргу якого на сьогодні складає 9 мільйонів 157 тисяч гривень", - повідомили в управлінні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...