Зниклий безвісти: Рідні Тараса Познякова звинувачують в його зникненні шанувальника Гітлера

Підозра лягла на бійців закарпатського ПС.

На фотографіях в соцмережах Луан Кингисепп позує з шевроном "Сонечка".

У справі про зникнення львів'янина Тараса Познякова, який підібрав попутників на сервісі BlaBlaCar, а потім зник, нові подробиці. Рідні Тараса розповіли, хто міг бути одним з пасажирів, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За їхніми даними, це громадянин Росії Луан Миколайович Кингисепп, 1991 року народження, з міста Кірово-Чепецьк Кіровської області. Є ще другий, але про нього даних поки немає. У поліції ж інформацію не коментують, запевняючи, що триває слідство.

Як з'ясували ЗМІ з власних джерел в Закарпатській області, обидва пасажири Тараса є бійцями групи «Сонечко» закарпатського «Правого сектора», що засвітилася в стрільбі в Мукачевому. Позивний росіянина - «Лука», а у себе вдома в Кірово-Чепецьку на місцевих сайтах він відомий під ніком PerfectDead, під яким активно коментував новини на праворадикальних сайтах.

В Україну Лука приїхав під час Майдану. Судячи з його сторінок в соцмережах, в складі закарпатського ПС воював в районі Донецька і навіть звертався до влади, щоб йому дали українське громадянство, але не склалося. Лука також світився на різних акціях «Правого сектора» в Ужгороді. Наприклад, на одному з відео він з групою людей в камуфляжі навідується в кабінет ректора Ужгородського національного університету, якому вони виламують двері і загрожують.

На сторінці «ВКонтакте» він був 12 квітня о 15:59. А останній запис, зроблений 25 березня, говорить: «Дурні людці. Спочатку настрій зіпсують, а потім кричать: «Прибери пістолет!» Судячи зі сторінки Луки, хлопець є шанувальником Адольфа Гітлера - він ділиться його фото і цитатами. Крім того, є знімок, де він зображений в компанії міцних бритоголових хлопців, які позують зі свастикою.

Про себе Лука пише, що живе в Києві. А на фотографіях багато побратимів, які числяться в розшуку МВС. Наприклад, 32-річний Роман Стойко, який називає себе Другом Чесним (він засвітився в бійці і стрільбі на Драгобраті). У базі розшуку поліції він знаходиться з 17 серпня 2015 роки за «створення злочинної організації» і «терористичний акт».

З питанням про належність Луана Кингисеппа до «Правого сектору» ЗМІ звернулися до спікера ПС Артема Скоропадського, але там запевнили: людина з таким ім'ям і позивним ніякого відношення до організації не має. Подробиці пошуків тримають в таємниці.

Самого Тараса Познякова, який на своєму авто відправився зі Львова до Києва, підібравши попутників на сервісі Blablacar, до сих пір не знайшли. Минулого тижня, «Ауді А6» Тараса виявили в гаражі села Новосілки під Києвом. Поки, правда, ця знахідка ніяк не допомогла в пошуках зниклого юнака.

За словами прес-секретаря ГУ Національної поліції Київської області Миколи Жуковича, пошуки хлопця і його викрадачів не припиняються і тривають цілодобово. Оскільки хлопець працював секретарем в райсуді Львова, багато хто пов'язує його викрадення з професійною діяльністю.

Однак, як стало нам відомо з своїх джерел, правоохоронці вже встановили особи викрадачів і прийшли до висновку, що даний злочин ніяк не пов'язаний з роботою Тараса. Швидше за все, метою злочинців був автомобіль, а не хлопець. Подробиці тримають у найсуворішому секреті, щоб не злякати злодіїв.


Зливав ворогу позиції ЗСУ: Настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави

четвер, 25 квітень 2024, 9:59

Настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП митрополита Арсенія, який поширював інформацію про розташування Сил оборони України, взяли під варту, передають Патріоти України. Дослівно: "За клопотанням прокурорів Донецької обласної прокуратури уродженцю Респуб...

"Секс веде до... тероризму": У Росії закликали боротися зі сферою інтимних послуг

четвер, 25 квітень 2024, 9:57

Член громадської ради при ГУ МВС РФ у Москві Юрій Шаркович стверджує, що понад 10% росіян зайняті у сфері інтимних послуг, передають Патріоти України. Як розповіли у Telegram-каналі SOTA, про це він заявив на форумі так званої «ліги безпечного інтернет...