Знищено рослинний покрив, територію засмічено побутовими відходами: Ромський табір у Києві окупував національний парк (фото)

Працівників лісопарку на захоплену територію цигани не допускають, при цьому самовільно валять ліс, переважно дуби, та використовують їх як дрова для обігріву та приготування їжі.

"Цигани захоплюють НПП "Голосіївський". 122 квартал Київського лісництва." Про це Oleksandr Sokolenko повідомив у Facebook, передають Патріоти України, продовжуючи:

Сторонні особи фактично захопили частину лісового кварталу. У лісі облаштовано кустарні помешкання, землянки, печі. Знищено ґрунтовий та рослинний покрив, територію навколо засмічено продуктами життєдіяльности та побутовими відходами. Працівників лісопарку на захоплену територію цигани не допускають, при цьому самовільно валять ліс, переважно дуби, та використовують їх як дрова для обігріву та приготування їжі.

Поліція ігнорує звернення адміністрації НПП "Голосіївський" та КП "Святошинське ЛПГ". Офіційні звернення до поліції залишаються без результату. 6 червня під час перевірки 122 кварталу цигани напали на працівників служби державної охорони ПЗФ та активістів, які спробували потрапити на самозайняту територію, і закидали їх камінням, цеглою та іншими предметами.

На виклик по лінії 102, який було продубльовано двічі, підтримки надано не було. Ба більше. Поліція навіть не зателефонувала за фактом виклику.

У той час, поки поліція не звертає уваги на проблему, циганське містечко розростається як гриби після дощу. На сьогодні зафіксовано облаштування двох нових таборів у сусідніх кварталах національного парку.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...